55 yıllık evli çift gençlere örnek oluyor!

Kahramanmaraş'ta 55 yıldır evli olan Hasan ve Gülizar Sarıkaya çifti yaptıkları açıklamalarla şimdiki gençlere örnek bir evlilik dersi veriyor.

55 yıllık evli çift gençlere örnek oluyor!
Yayınlanma:

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Hasan ve 75 yaşındaki Gülizar Sarıkaya çifti, 55 yıldır evli ve mutlu bir birliktelik sürdürüyor. Çift, genç çiftlere örnek olacak bir evlilik serüveni yaşarken, günümüz gençlerinin birbirlerine karşı tahammülsüz olduklarına ve ayrılığın modaya dönüştüğüne dikkat çekti.

55 YILDIR EVLİLER

Gülizar Sarıkaya, geçmişte yokluk yaşanmasına rağmen şimdi bolluk olduğunu belirterek, evliliklerin artan boşanmalara rağmen sürdürülebileceğine dikkat çekti. 55 yıldır evli olan Sarıkaya, kocasıyla ömür boyu birlikte olmaya razı olduğunu vurgulayarak, gençlerin hemen küçük sorunlarla boşanmaya meyilli olduklarına ve çocuk istemedikleri için sebep gösterip ayrıldıklarına dikkat çekti. Kendisiyle eşi arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını ancak birbirlerine sevgiyle bağlı kalarak evlerini terk etmediklerini söyledi. Sarıkaya, evliliklerde zaman zaman kavgaların olabileceğini ancak bu durumun evliliği tuzu biberi olduğunu ifade etti.

BOŞANMAK MODA OLDU

Hasan Sarıkaya, günümüzdeki boşanmaların modaya dönüştüğünü belirterek, kendi zamanlarında böyle bir bolluk olmadığını ifade etti. Şu anda gençlerin hemen evlenip ayrıldıklarına dikkat çeken Sarıkaya, saygının önemine vurgu yaptı. Zenginlik ya da fakirlikten bağımsız olarak, çiftlerin birbirlerine saygılı olmaları gerektiğini belirtti. Boşanmamak için saygının önemli olduğunu ve çok fazla borçlanmamaları gerektiğini ifade eden Sarıkaya, çiftlerin birbirlerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.