Bursa'da çıkan yangın üniversite kampüsüne sıçradı

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınlarında çıkan yangın, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana sıçrayarak geniş bir alanda etkili oldu. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale ediliyor.

Bursa'da çıkan yangın üniversite kampüsüne sıçradı
Yayınlanma:

Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı ve Ayvalı Deresi kıyısındaki hububat ekili arazilere ulaştı. Yangının fark edilmesi üzerine, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri hızla bölgeye sevk edildi.

Yangın, BUÜ Görükle Kampüsü'ndeki ormanlık alana kadar ulaşarak burada da büyük bir tehdide neden oldu. Kampüste bulunan doğal yaşam alanındaki kızıl geyikler ve diğer hayvanlar acilen tahliye edildi. Bölge halkı da yangına müdahale eden ekiplere destek veriyor.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle hızla büyüdüğünü belirtti. Vali Demirtaş, yangına çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiklerini ifade ederek, "Yangını canla başla kontrol altına almak için gayret gösteriyoruz. Özellikle Veteriner Fakültesinin hayvanlarını tamamen dışarıya naklettik. Burada bulunan yurtları tamamen boşalttık. Tıp Fakültesi Hastanesi biraz uzakta ama yine de tedbiren hastaları başka hastanelere taşıyabiliriz." dedi.

Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edilirken tedirginlik de sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.