Araçlarda trend değişti: Sıfır araç yerine eski araçlara rağbet arttı! İşte nedeni!

Son dönemde sıfır araçlarda yapılan kampanya ve indirimlerin otomobil sektörünü hareketlendirdiğini kaydeden Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, 10 yaş ve üzeri otomobillere talebin arttığını ifade ederek, "Araç değiştirmek isteyenlerin model yükseltmek yerine model düşürme çabaları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz." dedi.

Araçlarda trend değişti: Sıfır araç yerine eski araçlara rağbet arttı! İşte nedeni!
Yayınlanma:

Oto galeri ve satış noktalarında 10 yaş üzeri araçlara talep arttı. Sektör temsilcileri sıfır otomobillerde düzenlenen mevcut kampanya ve indirimlere rağmen talebin 10 yaş üzeri araçlara kaydığını söylüyor.

Ağırlıklı olarak arabasının modelini yükseltmek amacıyla alım satım yapan vatandaşların yerini model düşürmek için değişim yapanlara bıraktığını aktaran Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği (SİMAS) Başkanı Gökhan Çalışkan, 10 yaş ve üzeri otomobillere talebin arttığını söyledi.

"İKİNCİ EL OTOMOBİL SEKTÖRÜ BİR SÜREDİR DURGUNLUK YAŞIYOR"

Araç fiyatlarındaki balonun sönmesi, son dönemde sıfır araçlarda yapılan kampanya ve indirimler, yetkililerce alınan tedbirler gibi nedenlerle otomobil fiyatlarının geri gelmesinin de piyasayı hareketlendirmeye yetmediğini söyleyen Çalışkan, İkinci el otomobil sektörünün bir süredir durgunluk yaşadığını kaydetti.

Çalışkan, pandemi sonrası araç bulunurluğundaki sıkıntıların ve fiyatlardaki fahiş artışlarının geride kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Balon tabir ettiğimiz yüksek rakamlar geri geldi, araç bolluğu da yaşanıyor. Son yapılan düzenlemeler sonrası sıfır araçlarda ciddi indirim ve kampanyalar da cazip imkanlar sunuyor. Normal koşullarda aracını yenilemek isteyenler piyasada bir hareketlilik yaşanmasına neden olur ve özellikle de bu kitle alım satıma yönelirdi. Ne var ki dengeler değişti; yüksek faiz oranları ile krediye erişimin zorluğu, banka tasarruf mevduatlarının cazip getiri sunması gibi nedenlerle alım kararının hayata geçirilememesi piyasayı da zorlayan bir durum haline geldi. Ancak değişen dengelerde en dikkat çekici hususlardan birinin de araç değiştirmek isteyenlerin model yükseltmek yerine model düşürme çabaları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz."

10 YAŞ ÜZERİ ARAÇLARA TALEP ARTTI!

Çalışkan, 10 yaş üzeri araçlara talebin arttığını belirterek, "Sıfır araç fiyatlarında pek çok markada indirim olduğu halde vatandaş aracını satıp fiyatı daha uygun olan düşük modellere yönelme eğilimini sürdürüyor.” dedi.

Aracın yaşı ve kilometresi arttıkça bakım masrafının da yükseleceği düşüncesinin bile alıcıyı düşük modelden alıkoymadığına dikkati çeken Çalışkan, önümüzdeki dönemde de bu eğilimin devam edeceğine işaret etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.