Emekliye ek zamda yeni gelişme: Meclis'te masada olacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, işçi ve Bağkur emeklilerine yönelik önemli bir düzenleme geliyor. Emekli maaşlarına yüzde 5 ek zam içeren kanun teklifinin, bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaşması bekleniyor.

Emekliye ek zamda yeni gelişme: Meclis'te masada olacak!
Yayınlanma:

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren düzenleme, en düşük emekli aylığını 10 bin liraya çıkarmayı hedefliyor. Salı günü Genel Kurul gündemine gelecek olan teklif, emeklilere maddi destek sağlamanın yanı sıra işverenlere de çeşitli avantajlar sunacak.

Teklife göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak, bu da en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkmasını sağlayacak. Bu düzenleme, emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, işverenlere sağlanacak desteklerle istihdamı koruma amacı güdülmekte. İşverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteği süresi 2 yıl daha uzatılıyor. Bu adımların, iş dünyasını desteklemek ve istihdamı güçlendirmek adına atılan önemli adımlar olduğu belirtiliyor.

Kanun teklifi kapsamında ayrıca, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor, asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor ve genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasal düzenleme içerisine alınıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek ise 2 yıl daha uzatılıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.