Fatih Erbakan'dan 'Narin' konusunda açıklama: ''İdamı gündeme getirmeliyiz''

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Diyarbakır’da 19 gün boyunca kayıp olan ve cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili yaptığı açıklamada, çocuk cinayetlerinin önlenmesi için idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Fatih Erbakan'dan 'Narin' konusunda açıklama: ''İdamı gündeme getirmeliyiz''
Yayınlanma:

Denizli İl Teşkilatı’nın düzenlediği programda konuşan Fatih Erbakan, Türkiye’yi derinden sarsan olayın ardından çok daha ciddi yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

"ÇOCUKLARIN KATLEDİLMESİ VİCDANIMIZI SIZLATIYOR"

Erbakan, Diyarbakır’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Narin Güran’a Allah’tan rahmet dileyerek, bu tür vahşi olayların bir daha yaşanmaması için caydırıcı cezaların devreye sokulmasının şart olduğunu ifade etti. Yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Narin yavrumuza Allah gani gani rahmet etsin. Gerçekten çok üzüldük. Millet olarak başımız sağ olsun. Bu konuyla ilgili çok daha ciddi yasal düzenlemelerin oturulup konuşulması ve Meclis’teki bütün partilerin el birliğiyle yasal düzenlemeleri hayata geçirmesi gerekiyor. Özellikle çocukların bu şekilde katledilmesi gerçekten korkunç bir olay. Vicdanımız sızlıyor. Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini ifade ediyorum.”

"İDAM CEZASI TARTIŞILMALI"

Erbakan, özellikle çocuk cinayetlerinde caydırıcı olması bakımından idam cezasının tekrardan tartışılması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin vicdanını sızlatan bu tür olayların önüne geçilmesi için somut adımlar atılmasını istedi. "Meclis'teki tüm partiler sorumluluk almalı, caydırıcılık bakımından idam cezası gibi konular yeniden ele alınmalı" diyen Erbakan, bu konuyu daha önce de dile getirdiklerini hatırlattı.

"YENİDEN REFAH’A BÜYÜK İLGİ VAR"

Programda, YRP’nin son dönemde elde ettiği başarıları da değerlendiren Erbakan, partinin yerel seçimlerde aldığı oy oranının iki katına çıktığını belirtti. Üye sayısının 560 bine ulaştığını ifade eden Erbakan, “Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi oldu” dedi. Partinin hedefinin, Milli Görüş’ün manevi ve maddi kalkınma prensiplerini hayata geçirerek Türkiye’de daha güçlü bir yere ulaşmak olduğunu vurguladı.

"MİLLİ GÖRÜŞ BUDANDIKÇA GÜÇLENİR"

Son dönemde Yeniden Refah Partisi içinde yaşanan istifalara da değinen Erbakan, bu gelişmelerin partinin büyümesini durdurmayacağını ve Milli Görüş davasının her türlü engeli aşacak güce sahip olduğunu söyledi. "Milli Görüş budandıkça güçlenir" diyen Erbakan, partinin her gün bin yeni üye kazandığını belirterek, "Birlikte hedeflerimize ulaşacağız" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.