Jülide İskenderoğlu kimdir?

31 Mart Yerel Seçimleri için AK Parti'den Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Jülide İskenderoğlu'nun biyografisi merak ediliyor. AK Parti sıralarından milletvekili olarak görev yapmış olan Jülide İskenderoğlu kimdir? İşte detaylar...

Jülide İskenderoğlu kimdir?
Yayınlanma:

Jülide İskenderoğlu, AK Parti bünyesinden Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimler için yarışacak. İskenderoğlu'nun hayatı ve görevleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

JÜLİDE İSKENDEROĞLU KİMDİR?

Jülide İskenderoğlu, 1974 yılında doğdu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nde başlayan İskenderoğlu, çeşitli görevlerde bulundu. 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldıktan sonra, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı ve Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ayrıca, 25, 26. ve 28. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu.

İskenderoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi olarak seçilerek, MYK Üyesi olarak atanarak, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevlerine getirildi. Aralık 2017 ile Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi olarak aynı zamanda Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini de yürütüyor. Jülide İskenderoğlu, evli ve bir çocuk annesi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.