Kosova Türkleri için tarihi gün! O bölgede Türkçe resmi dil oldu

Kosova'nın kuzeyinde, Sırp topluluğunun çoğunlukta olduğu Kuzey Mitroviça belediyesinde Türkçe, resmi diller arasına alındı.

Kosova Türkleri için tarihi gün! O bölgede Türkçe resmi dil oldu
Yayınlanma:

Bugünkü meclis oturumunda Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekili Enis Kervan'ın Türkçe'nin resmi dil olarak kabul edilmesi için yaptığı başvuru, meclis tarafından oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Milletvekili Kervan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün Kosova Türkleri için tarihi bir gün, bugün bizim bayramımız. Kosova, Türkçe'ye evet dedi. Kuzey Mitroviça’da Türk dili resmi dil olarak kabul edildi. Böyle bir girişimde bulunduğumuz için şahsen ve parti adına çok mutluyum. Kosova'nın her yöresinde her karışında yaşayan Türkler, KDTP'nin himayesi altında olacaklardır. Her zaman varlığımızı hissettireceğiz. Böyle bir gelişmeyle çok mutluyuz. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı öncesinde bu hediye toplumumuz için çok önemli" dedi.

Kararı almak için Kuzey Mitroviça yönetimine teşekkür eden Kervan, "Ne mutlu ki Türküz. Kosova'nın her köşesinde Türkçeyi yaşatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

KDTP Mitroviça Şubesi Başkanı Ergin Kani ise yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır yapmak istediğimiz bir şeydi. Kuzey Mitroviça belediye başkanı, meclis başkanı hepsi bizi destekledi. Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.