MİT, Suriye'de canlı bomba saldırısı düzenleyen Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’ye yönelik büyük bir tehdit oluşturan canlı bomba saldırısı planlarını engellemek amacıyla Suriye’nin Amude bölgesinde düzenlediği başarılı bir operasyonla terör örgütü PKK/YPJ'nin üst düzey sorumlularından biri olan Hezal Belge’yi etkisiz hale getirdi.

MİT, Suriye'de canlı bomba saldırısı düzenleyen Hezal Belge'yi etkisiz hale getirdi!
Yayınlanma:

Operasyonun hedefi olan ve "Jinda Gundikramo" kod adını kullanan Hezal Belge, PKK/YPJ içerisinde sözde sorumlu olarak faaliyet gösteriyordu. Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilecek olan büyük çaplı bir saldırıyı planlayan terörist, güvenlik birimlerinin yoğun istihbarat çalışmaları sonucu takibe alınarak, MİT'in Suriye’de düzenlediği nokta operasyonu ile durduruldu.

SALDIRI TEHDİDİ ENGELLENDİ

MİT’in elde ettiği bilgilere göre, Belge’nin Türkiye’ye yönelik bir canlı bomba saldırısı hazırlığında olduğu tespit edilmişti. Bu istihbarat üzerine başlatılan takip sonucunda, Belge’nin faaliyet gösterdiği Amude bölgesine yönelik operasyon planı devreye sokuldu. Bölgedeki risk ve tehdidin ciddiyeti göz önünde bulundurularak, operasyon en ince detayına kadar planlanarak gerçekleştirildi.

PKK/YPJ’YE AĞIR DARBE

Hezal Belge, terör örgütü PKK/YPJ içerisinde stratejik bir role sahipti ve özellikle Amude bölgesinde aktif olarak faaliyet gösteriyordu. Operasyon, sadece canlı bomba saldırısını engellemekle kalmadı, aynı zamanda örgütün komuta kademesine de ağır bir darbe vurdu. PKK/YPJ’nin Suriye’deki faaliyetlerinde stratejik öneme sahip olan Amude bölgesindeki sorumlularından birinin etkisiz hale getirilmesi, örgütün bölgedeki gücünü zayıflattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.