MİT'ten Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili net açıklama!

Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

MİT'ten Suriye'de yaşanan olaylar ile ilgili net açıklama!
Yayınlanma:

Kayseri'de bir Suriyeli şahsın aynı uyruklu bir kız çocuğuna yönelik taciz iddiası, şehirde tepkilere neden oldu. Bu olaylarla ilgili güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye'nin kuzeyinde gerekli müdahalelerin yapıldığı vurgulandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı provokatif eylemlerde bulunanların tespit edilerek gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde yaşanan karışıklıklar da açıklamada yer aldı. Özellikle Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli gibi şehirlerde gece boyunca Suriyelilere ve iş yerlerine yönelik saldırılar gerçekleştiği ifade edildi. Benzer şekilde Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri'nin Türkiye içinde ve Suriye'nin kuzeyinde yaşanan bu olayları yakından takip ettiği ve gereken müdahaleleri gerçekleştirdiği belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu tür eylemlere kesinlikle izin vermeyeceği ve hukuk çerçevesinde gerekli adımların atılacağı vurgulandı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, şunlar kaydedildi:

“Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine önce Kayseri’de başlayan olaylar sonrasında Suriye’nin kuzeyinde de etkisini göstermiştir. Türkiye’de provokatörlerin Suriyelilere karşı düzenlediği eylemlere karşı olarak, Suriye’nin kuzeyinde de Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde karışıklıklar meydana gelmiştir.
Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli’de gece boyu Suriyelilere ve Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik eylemler olduğu gözlemlenmiş, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapılmıştır.
Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip etmiş ve gerekli müdahaleler yapmıştır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.