Narin Güran cinayetinin tutuklu sanığı amca Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: 'Narin'in babası sen misin?' sorusunu cevapladı

Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma sürerken, olayın tek tutuklu sanığı olan amca Salim Güran’ın ifadesi ortaya çıktı.

Narin Güran cinayetinin tutuklu sanığı amca Salim Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: 'Narin'in babası sen misin?' sorusunu cevapladı
Yayınlanma:

Salim Güran, Narin’in ölümüne ilişkin suçlamaları reddederken, mahkemede çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hakimin, "Narin Güran’ın babası olma ihtimaliniz var mı?" sorusuna Güran, "Yok öyle bir şey" yanıtını verdi. Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken, Salim Güran’ın ifadesinde yer alan ayrıntılar dikkat çekti.

25 GÖZALTI: NARİN’İN KAYBOLUŞU VE ACI SONU

Türkiye’yi sarsan olay, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta yaşandı. Kur'an kursu çıkışında kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları, 19. günün sonunda acı bir sonla sonuçlandı. Daha önce defalarca kontrol edilen Eğertutmaz Deresi’nde bir çuval içinde bulunan küçük kızın cansız bedeni, Türkiye’nin gündemine oturdu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, aile üyelerinin de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

İTİRAFÇIDAN ŞOK İDDİA: 200 BİN TL TEKLİFİ

Cinayete ilişkin tutuklu bulunan amca Salim Güran’a yönelik itirafçının ifadeleri büyük yankı uyandırdı. İddialara göre Salim Güran, Narin’in cesedini ortadan kaldırması için itirafçıya 200 bin TL teklif etmişti. Bu ifade, soruşturmayı daha da derinleştirdi.

AMCA SALİM GÜRAN: "NARİN’İN BABASI DEĞİLİM"

Mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden Salim Güran, hakim tarafından yöneltilen sorulara şu yanıtları verdi:

- Hakim: Narin Güran’ın babası olma ihtimaliniz var mı?
- Salim Güran: Yoktur, öyle bir şey yok.

- Hakim: Narin Güran’a kim zarar verdi?
- Salim Güran: Ne bileyim, ben kim zarar vermiş.

- Hakim: Narin Güran’ı siz mi öldürdünüz?
- Salim Güran: Yok, öyle bir şey. Ben öldürmedim.

Salim Güran’ın kullandığı araçta Narin’in DNA profili bulunmasına rağmen diğer yeğenlerinin DNA’sının çıkmaması sorulduğunda ise Güran bu soruları yanıtsız bıraktı.

ADLİ TIP RAPORU VE YÜKLÜ PARA TARTIŞMASI

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapora göre, Salim Güran’ın aracından alınan DNA örnekleriyle Narin’in kıyafetlerinden alınan DNA örnekleri uyuşuyordu. Ancak Salim Güran, Narin’in kaybolmasına ve öldürülmesine neden olduğu iddialarını kabul etmedi. Ayrıca, aile tarafından kısa süre önce yapılan yüklü miktardaki bir ödeme ve bu ödemenin Narin kaybolmadan önce gerçekleştiği iddiaları da gündeme geldi. Ancak Güran, bu iddiaları da reddetti.

NARİN’İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İLK İTİRAF

Narin Güran’ın ölümüne ilişkin ilk itiraf 48 yaşındaki N.B.'den gelmişti. N.B., cesedin kendisine Salim Güran tarafından para karşılığında yok etmesi için verildiğini öne sürmüştü. Soruşturmanın seyri bu itirafla değişirken, Narin’in ortadan kaldırılmasının altında başka bir sebep olup olmadığı ise araştırılıyor. Hakimin, "Narin, gördüğü bir olay nedeniyle mi ortadan kaldırıldı?" sorusuna ise Salim Güran, "Bilmiyorum, bir fikrim yok" yanıtını verdi.

Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma genişletilerek sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.