Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran halkının yanında olacağız

26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran'ın yanında olacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran halkının yanında olacağız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “26. Dönem Adli Yargı ve 16. Dönem İdari Yargı Kura Töreni”nde konuştu.

ERDOĞAN: İRAN'A BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin helikopter kazasında yaşamını yitirdiğini anımsatarak, "İran'a başsağlığı diliyorum. Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran'ın yanında olacağız. Tüm imkanlarımızla kazadan sonra arama kurtarma çalışmalarına destek verdik." dedi.

İranlılara yardımcı olmak için ekiplerin hemen yola çıktığını ifade eden Erdoğan, "Vefat edenlerin naaşlarına ulaşıldıktan sonra geri dönüldü. İranlı kardeşlerimizin bu süreci kadim ve güçlü devlet geleneklerine uygun şekilde suhuletle yöneteceklerine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını belirten Erdoğan, kaliteli insan kaynağı, kamu ve özel sektör fark etmeksizin hayatın her alanında sistemin başarısının temel unsurudur. Adalet hizmetlerinin standartlarını yükseltmek için yaptıklarımızın en başında personel sayımızın artırılması vardır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasimize uzanan elleri kırmaktan çekinmedik, yine çekinmeyeceğiz. Milletin muazzez iradesine kimsenin gölge düşürmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"6-8 EKİM HADİSESİ PROTESTE DEĞİL"

Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada çıkan kararlar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "37 insanımızın öldürüldüğü terör faciasıdır." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.