İstanbul'da iki suç örgütüne operasyon

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen büyük çaplı “KUYU-23” operasyonuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da iki suç örgütüne operasyon
Yayınlanma:

Vali Yerlikaya, İstanbul’da birbirleriyle husumetli iki organize suç örgütüne yönelik başlatılan bu kapsamlı operasyonda, toplamda 29 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

27 Ağustos 2024 tarihinde Bahçelievler ilçesinde iki suç örgütü arasında meydana gelen silahlı çatışmada iki kişinin yaralandığını ve 30 Ağustos 2024 tarihinde yaşanan diğer silahlı saldırılarda bir örgüt üyesinin öldüğünü, bir kişinin ise yaralandığını belirtti. Aynı gün Bahçelievler Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen başka bir silahlı saldırıda, bir polis memuru, bir jandarma personeli, bir özel güvenlik görevlisi ve iki sivil vatandaşın yaralandığını vurguladı.

Bu olayların ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütülen soruşturmalar sonucunda, çeşitli suçlara karıştıkları ve eylem hazırlığında oldukları tespit edilen suç örgütlerine yönelik olarak “KUYU-23” operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında, 2 adet AK-47 uzun namlulu silah, 9 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet çalıntı motosiklet, 1 adet eylemde kullanılan otomobil, 1 adet çalıntı otomobil, 4 adet kar maskesi, 2 adet çelik yelek ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Ali Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını ve emniyet güçlerinin üstün başarısını takdir ettiğini belirterek, İstanbul halkının güvenliğini sağlamaya yönelik kararlı mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçlerine teşekkür ederek, milletin desteği ve duasının her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.