Montella: Kaybetmemek de önemliydi

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kalan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, deplasmanda 10 kişi kaldıkları bir maçta beraberliğin de olumsuz bir sonuç olmadığını belirtti.

Montella: Kaybetmemek de önemliydi
Yayınlanma:

Cardiff City Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Montella, Avrupa Şampiyonası sonrası oyuncuların fiziksel yorgunluğunun maçı etkilediğini söyledi.

Montella, "Galler ile oynadığımız son maçta rakip bizden bir tık daha iyiydi demiştiniz. Bu maçta ise rakibin bir veya iki tık daha iyi olduğunu gözlemledik. Bunun sebepleri nelerdi?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Rakip topa sahip olmayı ilk yarıda bizden daha iyi başardı, ama çok fazla şut attıklarını hatırlamıyorum. Futbolcular fizik ve zihinsel olarak yorgunlar; Avrupa Şampiyonası'ndan sonra sadece bir hafta tatil yapabildiler. Rakip takımdaki futbolcular daha dinlenmişti. Genel olarak memnunum. 10 kişi kaldıktan sonra organizasyonumuzla rakibin oyununa fazla izin vermedik. İki gün içinde İzlanda ile çok zor bir maç oynayacağız. İzlanda son olarak İngiltere'yi yenmişti. Tüm bu zorluklara rağmen en iyisini yapacağız."

Montella, deplasmanda kaybetmemenin de önemli olduğunu vurguladı ve topa sahip olma konusunda daha iyi olabileceklerini belirtti. Sezonun her döneminde fiziksel durumların değişkenlik gösterebileceğini ifade eden Montella, milli takımda ilk iki maçı gol yemeden bitirdiklerini, sonrasında her maçta gol yediklerini söyledi. Galler'i deplasmanda yenemediklerini ama amacın kaybetmemek olduğunu belirtti.

Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon hakkında Montella, hakemlerle ilgili şanslı olmadıklarını düşündüğünü belirterek, Barış Alper'in kırmızı kartından önce Hakan Çalhanoğlu'nu oyuna almayı planladıklarını ancak kırmızı kartın hemen ardından bunu yapamadıklarını söyledi.

Montella, "Çok formda bir golcünüz olsa yine 4-6-0 mı oynarsınız?" sorusuna ise, "Avrupa Şampiyonası'nda en fazla gol atan takımlardan biriydik. Klasik bir golcüyle mi oynayıp maçı kaybetmek mi, yoksa herkesin gol attığı bir takımla uzun yıllar şampiyonalarda başarılı olamamış bir takımın üzerindeki yükü atmak mı sizi mutlu eder?" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.