Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Çubuk

Ankara Çubuk

Ankara’nın Çubuk ilçesi; Ankara Savaşı, Esenboğa Havaalanı, birçok tarihi kültürel özelliklerinin yanında bereketli topraklarında üretilen yöresel ürünleri ve her yıl düzenlenen “Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” ile ünlüdür.

ÇOK ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ VAR…

Atatürk’ün emaneti Çubuk-1 Barajı, Çubuk-2 Barajı mevsimine göre haftada 50 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan mesire alanlarıdır.

3 beldesi, 85 köyü bulunan; tertemiz havası, bakir doğası ile ziyaretçilerini doğal güzellikler sunan Karagöl Tabiat Parkı da ilçenin önemli markalarındandır. Hacılar Köyü Şelalesi, Melikşah Hamamı, Sele Köyü bilinen değerlerindendir.

Şah Kalender Türbesi gibi manevi mekanları, eski evleri ve Ankara, Türkiye ekonomisine kattıklarıyla önem ve değer kazanan Çubuk’ta, geçen yılki festival öncesinde Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile ilçede gastronominin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalanmış olmasının olumlu sonuçları ileride görülecektir.

Çubuk, başkentin en çok coğrafi işaretli ürünü bulunan ilçesi olarak öne çıkarken; Çubuk Turşusu, Çubuk Ağat Taşı, Çubuk Vişnesi ve Çubuk Homaça, coğrafi işaret belgesi bulunan değerleridir.
Tarım ve hayvancılık ile öne çıkan Çubuk’ta hem ilçeyi daha yakından tanımak hem de anadolugazete.com.tr olarak yaptığımız çalışmaları, hedeflerimizi anlatmak için Çubuk’un yolunu tuttuk.

BAŞKANIN MİSYONU VE VİZYONU

Çubuk; gitmesi kolay, yolu konforlu ilçelerimizden. Geleni-gideni de çok oluyor. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, başkentin en mütevazı ve çalışkan belediye başkanlarından…
“Gönül Belediyeciliği ilkesiyle yola çıkarak halkımızın ortak ve yerel ihtiyaçlarını güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılamak; mevcut gereksinimler için verimli ve kaliteli çözümler üretmek” misyonu ve “Belediye hizmetlerinin üretim ve sunumunda kalite, etkinlik, verimlilik sürekli gelişim ve katılımcı bir yaklaşımla öncü ve örnek hizmetler sunan bir belediye” vizyonu ile hareket eden Başkanın projeleri, kararları ve ilçe tanıtımına katkı sunan uygulamaları Çubukluların takdirini kazanıyor.

Başkan Baki Demirbaş’a destek olan Çubuk Belediyesi Özel Kalem Müdürü Rıdvan Aydın ile uzun uzun sohbet ettik. Yayın Danışmanımız Ali İnandım ile bana harika bir sunum gerçekleştirdi. Özellikle Yöresel Ürünler Pazarı Projesi dikkatimizi çekti. İlçeyi ziyaret edenlerin tek bir noktadan ürünlere ulaşabileceği, esnafın müşteriyle buluşacağı modern bir alan çalışması. Sokak yenilemesi, kültür-sanat projeleri gibi önemli işlerin arifesinde Çubuk Belediyesi. Aydın; bilgisi, olaylara yaklaşımı, ilçenin her yerine ve her şeyine hakimiyeti ile bizi de Çubuklu yaptı desem yeridir!

HEPSİNİN DE YANINDAYIZ…

Belediyeden çıktıktan sonra yaptığımız ilçe turunda arka mahallelere gizlenmiş tarihi konakları keşfettik. Muhabirimiz Yasin Şahin bol bol fotoğraf çekip, esnaf sohbeti yaparken; Ali abi ağır ağır ilçenin analizini yapıyordu.

Ankara’nın tüm ilçeleri gibi Çubuk’tan da önemli haberleri anadolugazete.com.tr internet sitemizde bulabileceksiniz. Ankara’nın, ilçelerin yanında olmanın haklı gururunu yaşarken, Pursaklar’a doğru yola çıktık…

YARIN: PURSAKLAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi