Mesut Karaca

Mesut Karaca

Şu dünyada toplumsal birliktelikle bir eylemimiz olsun

Şu dünyada toplumsal birliktelikle bir eylemimiz olsun

Virüs, dezenfektan, covid19, korona, Dr. Fahrettin Koca, pandemi, uzaktan çalışma, karantina, 65 yaş üstü, Bilim Kurulu, Maske-Mesafe-Temizlik, yakın temaslı, filyasyon, biontech, vaka sayıları, yerli aşı vs. Sonuç: 27 Kasım 2022 tarihi itibariyle resmi rakamlara göre “101.292” vefat eden yurttaşımız, canımız.

Kötü günleri tekrar hatırlamaya yaraları deşmeye gerek yok ancak, bu kadar da çabuk unutulmamalıydı, bu mücadelenin kahramanlarına somut bir şeyler sunulmalıydı, vefat edenler anısına Sağlık Bakanlığımız önüne dev bir anıt dikilmeliydi.

Günlerce ailesini göremeyen o cefakar hemşireler, ön saflarda siper alan hasta bakıcılar, teknisyenler, memurlar, işçiler, güvenlik görevlileri, virüs düşmanını gözetleyen laborantlar-radyoloji uzmanları, hücum emri veren tabipler, bizler için son görevlerini yapan gassallar, kısaca tüm sağlık çalışanlarımız. Neler çektiniz, nelere katlandınız insanlık için. Birbirlerine selamı dahi kesen çağımız insanları içinde, hiç tereddütsüz canlarınızı ortaya koyarak ne kadar da onurlu davrandınız.

Hiç unutamayacağım bir sahne: Almanya'da Türk bilim insanları Özlem TÜRECİ ve Uğur ŞAHİN tarafından kurulan BioNTech Şirketinin başarıları nedeniyle düzenlenen törende Angela Merkel’ in şahsi makinesiyle bilim insanlarının fotoğraflarını çekmesi ve sahneye onların arkasından yürüyerek çıkması. Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’a girişi sırasında "Hünkâr benim ama o benim hocamdır. Çiçekler O'na Layıktır!" deyip Hocası Akşemseddin’i işaret etmesi geldi gözümün önüne, sanki ben de 1453 yılında o günleri yaşamışım gibi.

Yapılandırma adı altında her türlü af çıkartarak birçok kamu alacağından vazgeçebildiğimiz, seçim nedeniyle bir çok kesime ücret artışını sağlayabildiğimize ve bir çok popülist harcama yapabildiğimize göre; kapıdaki güvenlik görevlisinden başlayarak, emekli olanlar, vefat edenler ve özel sektör çalışanları dahil olmak üzere tüm sağlık emekçilerine bir net maaş tutarında ikramiye verilmelidir. TBMM’nin ilk gündem maddesinin de bu konu olması çok anlamlı olur diye düşünmekteyim. Zira en yüce Makam TBMM dir.

Ülke olarak bir defaya mahsus, sabahından gecesine kadar bayram gibi yaşanacak bir gün belirlenmeli ve tüm halkımızın katkı vereceği bu günde birçok etkinlik düzenlenmelidir. Tüm sağlık çalışanlarımızın evlerinde gururla saklayacakları şilt, madalya, takdirname gibi maneviyatı yüksek şeyler takdim edilmelidir.

En kutsal görevi yaptıklarına yürekten inandığım tüm sağlık emekçilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mesut Karaca Arşivi