Starlink, mobil cihazlara ücretsiz internet sağlayacak! ancak bir koşulla

Starlink, acil durumlarda cep telefonlarına internet bağlantısı sunacak. Bu hizmetten, abone olmayan kullanıcılar da uydu aracılığıyla yararlanabilecek.

Starlink, mobil cihazlara ücretsiz internet sağlayacak! ancak bir koşulla
Yayınlanma:

Elon Musk, SpaceX'in Starlink uydu internet bağlantısı hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Musk'ın paylaştığı bilgilere göre, Starlink dünya genelinde acil durumlarda cep telefonlarına ücretsiz internet erişimi sağlayacak.

ACİL DURUMLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET

SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin “acil durum çağrısı yapmayı unuttuğu veya ödeme yapamadığı için birinin hayatını kaybetmesine” asla izin vermeyeceğini belirtti. Musk, Starlink üzerinden sağlanacak ücretsiz internet erişiminin, özellikle kırsal bölgelerde mahsur kalan insanlara büyük bir yardım sağlayabileceğini ifade etti.

UYDU ÜZERİNDEN İNTERNET ERİŞİMİ

SpaceX, Starlink uydularıyla alçak Dünya yörüngesinden internet hizmeti sunmayı planlıyor. Uzun süredir devam eden çalışmalar, uyduların hücresel bağlantıyı doğrudan akıllı telefonlara iletmeyi hedefliyor. Bu sayede, kullanıcılar Starlink terminali olmadan cep telefonları üzerinden internete bağlanabilecekler. Musk’ın duyurduğu sistem, Starlink abonesi olmayanların bile acil durumlarda internete erişimine olanak tanıyacak. Hizmetin tam olarak nasıl çalışacağı henüz net değil; ancak iPhone ve Android cihazlarda bulunan uydu tabanlı Acil SOS özelliğine benzer bir yöntem kullanılabilir.

TİCARİ İŞLETME PLANLARI VE DÜZENLEYİCİ ONAYLAR

SpaceX, ABD’li düzenleyici kurumlardan alacağı izinlerin ardından Starlink sisteminin ticari olarak faaliyet göstermesini hedefliyor. T-Mobile ile ortak yürütülecek olan bu hizmet sayesinde, akıllı telefonlara doğrudan internet bağlantısı sağlanacak. Ancak SpaceX'in, AT&T ve Verizon gibi rakip firmaların baskısıyla karşı karşıya kaldığını da belirtmek gerekiyor.

STARLİNK'İN TÜRKİYE PLANLARI BELİRSİZ

Öte yandan, Starlink'in resmi internet sitesinde daha önce 2024 olarak belirtilen Türkiye’deki hizmet başlangıç tarihi, "pending regulatory approval" (yönetmelik onayı bekleniyor) olarak güncellenmişti. Son gelen bilgilere göre, Elon Musk'ın lisans başvurusu zor olan pazarlara girmeme kararı doğrultusunda Starlink'in Türkiye pazarına giriş planlarını askıya aldığı öğrenildi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.