Türkiye, internet liginde 111.sırada

Speedtest by Ookla tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye'nin mayıs ayı itibarıyla internet hızları, hem mobil hem de sabit bağlantılarda belirlenmiş durumda.

Türkiye, internet liginde 111.sırada
Yayınlanma:

Sabit internet hızı açısından Türkiye, ortalama 44,21 Mbps hızla sıralamada 111'inci sırada yer aldı. Bu hızın indirme hızı ise 13,54 Mbps olarak kaydedildi. Mobil internet kullanımında ise Türkiye'nin ortalama hızı 40,77 Mbps olarak ölçüldü, mobil indirme hızı ise 14,38 Mbps oldu. Mobil hızda Türkiye, 147 ülke arasında 68'inci sırada yer aldı.

Dünya genelinde ise ortalama sabit internet indirme hızı 93,67 Mbps, mobil internet indirme hızı ise 52,48 Mbps olarak belirlendi. Bu verilere göre Türkiye, hem mobil hem sabit internet hızlarında küresel ortalamanın gerisinde kaldı.

Sabit internet hızı bakımından en yüksek hızı sunan ülkeler arasında Singapur öne çıkarken, 289,98 Mbps hızla listenin başında yer aldı. Singapur'u sırasıyla 282,48 Mbps ile Hong Kong ve 274,46 Mbps ile Şili takip etti. En düşük hızlar ise hem mobil hem sabit internet bağlantılarında Küba'da tespit edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.