Amasya Kalesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında temizlendi

Amasya'da Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde Amasya Kalesi'nde bir temizlik etkinliği gerçekleştirildi.

Amasya Kalesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında temizlendi
Yayınlanma:

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi'nin öncülük ettiği etkinlikte, Başkan Sevindi ailesiyle birlikte ağaçlık alanda çöp toplayarak temizlik yaptı ve çevre ile tarih bilincinin önemine dikkat çekti.

Başkan Sevindi, etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, "Bugün sadece çevremizi temizlemekle kalmıyoruz, aynı zamanda Amasya Kalesi gibi binlerce yıllık tarihi bir mirasımıza sahip çıkıyoruz. Şehrimizin simgelerinden biri olan kaleye hak ettiği değeri vermek, hepimizin ortak sorumluluğu. Tarihimize ve çevremize sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

aw292441-02.jpg

Çevre temizliğinin, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın temel adımlarından biri olduğuna değinen Başkan Sevindi, "Amasya'mız için hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Doğaya, tarihe ve birbirimize sahip çıktığımız sürece daha güçlü bir Amasya inşa edeceğiz." dedi.

Etkinliğe, CHP İl Başkanı İlker Küp, Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar da katılarak çevreye duyarlılık konusunda destek verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.