Kırşehir’de Ampute Milli Futbol Takımı gösteri maçı yaptı

Kırşehir’de Ampute Milli Futbol Takımı, Amatör Spor Haftası kapsamında gösteri maçı yaptı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Stadı'nda düzenlenen etkinlikte, sporun önemine vurgu yapıldı.

Kırşehir’de Ampute Milli Futbol Takımı gösteri maçı yaptı
Yayınlanma:

Törende konuşan Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Ampute Milli Takımı ile bir arada bulunmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkili yollarından birinin spor olduğunu söyledi. "Gençlerimizi iyilerle buluşturmak ve sporun yaygınlaşmasına destek vermek en önemli görevlerimizden biridir" dedi.

Ampute Milli Takımı Kaptanı Halil İbrahim Esen ise, Kırşehir’deki sıcak ve samimi karşılama için teşekkür ederek, Arnavutluk'ta düzenlenecek Balkan Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Esen, takımın Avrupa şampiyonlukları ve dünya kupası kazandığını hatırlatarak, "Eksik olan Balkan kupasını da müzemize koymak istiyoruz. Bunun için sıkı çalışıyoruz" dedi. Balkan Şampiyonası'ndan kupayla dönmeyi hedeflediklerini belirten Esen, başarılarını Türkiye ile coşkuyla kutlamak istediklerini dile getirdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve Kırşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kazım Kaya da etkinlikte konuşma yaparak, amatör sporun desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Halk oyunları gösterisinin ardından Ampute Milli Takımı oyuncuları, protokol üyelerine milli takım forması hediye etti. Gösteri maçını izleyen öğrenciler ve vatandaşlar, milli takım oyuncularına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.