MEB'ten yeni karar! Yarıyıl tatilinde ev ödevi olmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenciyi kapsayan yarıyıl tatili için önemli bir karara imza attı.

MEB'ten yeni karar! Yarıyıl tatilinde ev ödevi olmayacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasını taşıyan yazıya göre, öğrencilere ev ödevi yerine sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi isteniyor.

Bakanlık, öğrencilerin yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bunun yerine öğrencilere, aileleriyle birlikte yapabilecekleri etkinliklere katılma teşviki yapılacak. Ayrıca, öğrencilerin yaşlarına uygun şekilde aileleriyle kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak etkileşimli dijital rehber kitaplar da hazırlandı.

KİTAP, FİLM, TİYATRO, GEZİ TAVSİYESİ

Bakanlık tarafından gönderilen yazıda, öğrencilerin yarıyıl tatilinde aileleriyle birlikte kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekan gezileri gibi etkinliklere katılarak toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı desteklemeleri öneriliyor. Yarıyıl tatilinde öğrencilere verimli bir şekilde geçirmeleri için çeşitli öneriler sunuluyor.

Bunun yanında, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik kitapları da öğrencilere dağıtılacak. "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" adlı kitap, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik çeşitli etkinliklerle dolu. Kitap, çocukların dil öğrenimi ve düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, "Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi" adlı kitap, okul öncesi öğrencilerin velilerine yönelik çocuklarıyla keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük etkinlik önerileri içeriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.