ÜNİ-VERİ güncellendi: Üniversite tercihi yapacaklar dikkat!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, ÜNİ-VERİ sisteminde yapılan önemli güncellemeleri duyurdu. 2024-YKS tercih dönemi öncesinde gerçekleştirilen bu güncellemeyle, iş gücü piyasası göstergelerinin sayısı artırıldı ve veri kapsamı genişletildi.

ÜNİ-VERİ güncellendi: Üniversite tercihi yapacaklar dikkat!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında hayata geçirilen ve Türkiye’deki beşeri sermayenin güçlendirilmesini hedefleyen ÜNİ-VERİ sisteminin göstergeleri güncellendi. Önceden 6 gösterge bulunan sistemde, bu sayı 15’e çıkarıldı.

OBJEKTİF VERİLERE ULAŞILACAK

Güncellenmiş ÜNİ-VERİ sistemi, 2010-2022 yılları arasında lisans programlarından mezun olan yaklaşık 4 milyon kişiyi kapsayacak şekilde genişletildi. Kullanıcılar, çeşitli grafikler üzerinden bu verilere ‘cbiko.gov.tr’ adresinden erişebilecekler. Adaylar, tercih etmek istedikleri bölümlere karar verirken objektif verilere ulaşarak daha bilinçli seçimler yapabilecekler.

DANIŞMAN BİLGİ SİSTEMİNE ERİŞEBİLİRLER

Açıklamada, ÜNİ-VERİ’nin OECD gibi uluslararası kuruluşlar tarafından Türkiye’deki eğitim ve iş gücü piyasası reformlarına katkılarıyla iyi uygulama örneği olarak gösterildiği belirtildi. Üniversite adayları, yeni mezunlar ve halen üniversite eğitimine devam eden öğrenciler, ÜNİ-VERİ sayfasındaki kullanım talimatlarını takip ederek ilgi duydukları alanların ‘bölüm bazında’ analizlerine ulaşabilirler. Ayrıca, adaylar ‘üniversite bazında’ inceleme yapmak istediklerinde, psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler aracılığıyla Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) üzerinden ilgili verilere erişebilirler.

adsiz-tasarim-7.jpg

AÇIK VE ÜCRETSİZ HİZMET SUNUYOR

ÜNİ-VERİ, herkese açık ve ücretsiz bir hizmet sunuyor. Bu sistem, öğrenciler, veliler, eğitim kurumları, kariyer danışmanları ve akademisyenler için kılavuz niteliği taşıyor ve yükseköğretim ile istihdam piyasası arasındaki bağlantıyı güçlendiriyor. Güncellenmiş verilere ve duyurulara, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin sosyal medya hesaplarından (@tccbiko) ulaşılabilir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.