Süte zam geldi, yağ oranı düştü!

Türkiye'de gıda enflasyonu gittikçe artıyor. Artan enflasyon karşısında üreticiler başka çözüm yolları arayışına giriyorlar. Son dönemde market raflarında, yağ oranları açısından oldukça düşük çeşitli sütler satılmaya başlandı. Sütün yağın düştükçe maliyette düşüyor.

Süte zam geldi, yağ oranı düştü!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Yüksek enflasyon, hammadde giderleri, mazot, işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zam gıda fiyatlarına direkt yansıyor. Özellikle temel gıda ürünlerine gelen zamlar tüketicilerin bütçelerini zorluyor. Süt, yoğurt ve peynir gibi temel gıda ürünlerinin fiyatı cep yakıyor. Üreticilerde daha uygun fiyata ürünleri satmak için başka çarelere başvuruyor.

02c05bb3d1e2cbf9bdf149a7099c7eaa57e2c866.gif

MARKETLERDE YAĞ ORANI DÜŞÜK SÜTLER SATILMAYA BAŞLANDI!

Son dönemde market raflarında, yağ oranları açısından oldukça düşük çeşitli sütler satılmaya başlandı. Daha önce genellikle tam yağlı ve az yağlı (light) olarak sunulan sütler, ekonomik şartların etkisiyle artık çok farklı yağ oranlarına sahip seçeneklerle karşımıza çıkıyor.

SÜT YAĞI AZALDIKÇA MAALİYET DÜŞÜYOR!

Sütün en değerli bileşeni olarak kabul edilen süt yağı oranı azaltıldıkça, sütün maliyeti de düşüyor ve böylece firmalar aynı miktardaki ürünü daha uygun fiyatlarla sunabiliyor.

Örneğin, genellikle yüzde 3,3 ila yüzde 3,5 yağ içeriğine sahip olan tam yağlı sütlerin yanı sıra, yüzde 2,5, yüzde 1 hatta yüzde 0,1 (binde 1) yağ oranına sahip sütler de raflarda yer alıyor. Bu düşük yağ oranlarına sahip sütler, "doğal" ve "gerçek lezzet" gibi ifadelerle pazarlanıyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.