19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs’ta İETT Metro Marmaray ve vapurlar bedava mı?

19 Mayıs’ta İstanbul’da toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı konusu gündem oldu. Peki, 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs’ta İETT Metro Marmaray ve vapurlar bedava mı?

19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs’ta İETT Metro Marmaray ve vapurlar bedava mı?
Yayınlanma:

Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği ve "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin resmi tatil olması sebebiyle İstanbul'da toplu taşıma kullanacak olan vatandaşlar, 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs’ta İETT, Metro, Marmaray ve vapurlar bedava mı? sorularını sormaya başladı. İşte detaylar...

19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi?

19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı konusu milyonlarca İstanbullunun gündeminde yer alıyor. Resmi tatillerde ve bayramlarda İETT ücretsiz olarak hizmet veriyor. Peki 19 Mayıs'ta otobüsler ve vapurlar ücretsiz mi? Metro, Marmaray, vapur ve İETT'de akbil bedava mı 2022? İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz olacak. Resmi tatil nedeniyle 19 Mayıs Cuma günü Bankalar, Noterler, Vergi daireleri gibi birçok kamu kuruluşu da kapalı olacak.

19 Mayıs’ta İETT, Metro, Marmaray ve vapurlar bedava mı?

Resmi tatillerde İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz yapılıyor. Vapur, metro, Marmaray ve otobüslerin ücretsiz olmasıyla birlikte kişiselleştirilmiş olanlar bu imkandan yararlanabilecekler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kamu kurumları kapalı olacak. Kamu kurumları noter, aile hekimliği, okullar, üniversiteler, belediyeler, borsa, özel ve kamu bankaları kaplı olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.