Narin cinayetinde tutuklamalar belli oldu

8 yaşındaki Narin'in vahşice öldürülmesinin ardından tutuklamalar gerçekleşti.

Narin cinayetinde tutuklamalar belli oldu
Yayınlanma:

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında önemli gelişmeler yaşandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran, amcası Fuat Güran, kuzenleri Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve amcasının işçisi Mehmet Selim Atasoy olmak üzere toplam 8 kişi tutuklandı. Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran "Kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "Suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla, diğer şüpheliler ise "Suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, Narin Güran'ın amcası Kurtuluş Güran, Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi R.A. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürecinde 10 kişi tutuklanmış oldu.

Olayın detaylarıyla ilgili olarak, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette bulunduğunu açıklamıştı. Vali Zorluoğlu, çocuğun öldürüldükten sonra çuvalın içerisine konulup dere kenarına bırakıldığını ve üzerinin ağaç dalları ile taşlarla kapatıldığını ifade etmişti.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın kendisinden çocuğun cesedini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüştü. Bahtiyar, Salim Güran tarafından tehdit edildiğini iddia ederek "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklandı.

Mahallede imamlık yapan bir şüpheli de jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Genel olarak, soruşturma sürecinde adli işlemler devam ediyor ve toplam 22 şüpheliden bazıları serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.