Bergwijn ve Koeman arasında atışma

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Ronald Koeman, Suudi Arabistan’ın Al Ittihad takımına transfer olan Steven Bergwijn’ı Hollanda Milli Takımı kadrosuna almadı.

Bergwijn ve Koeman arasında atışma
Yayınlanma:

Koeman, Suudi Pro Ligi’nin “sportif itibarının düşük” olduğunu belirterek, Bergwijn’ın neden böyle bir lige gittiğini anlayamadığını ifade etti. Koeman, “O yaştaki bir oyuncunun böyle bir adım atması, sportif tutkunun ağır bastığını göstermiyor” dedi.

Bergwijn, Koeman’ın bu açıklamalarına tepki gösterdi ve Koeman görevde olduğu sürece milli takımda oynamayı düşünmediğini belirtti. Bergwijn, medyadan Koeman’ın kendisi hakkındaki yorumlarını öğrendiğini ve bunun “utanç verici” olduğunu söyledi. Ayrıca, Koeman’ın önce kendisini arayıp durumu kişisel olarak tartışması gerektiğini vurguladı.

Bergwijn, Hollanda Milli Takımı'nda oynamanın her zaman bir onur olduğunu ancak Koeman’ın yönetiminde bunu istemediğini belirtti. Bergwijn, Hollanda Milli Takımı'nda oynayan Georginio Wijnaldum’un da Suudi Arabistan liginde oynadığını ancak Wijnaldum’un durumu ile kendi durumunun farklı olduğunu savundu. Koeman’a göre, Wijnaldum’un PSG’de sorunları vardı ve yaş olarak daha büyük bir oyuncuydu.

Bergwijn, Suudi Arabistan liginin Hollanda'dan daha iyi olduğunu ve birçok ünlü teknik direktör ve oyuncunun bu ligde olduğunu belirtti. “Her açıdan gelişiyorum ve tercihimin arkasındayım” dedi.

Steven Bergwijn, daha önce PSV, Tottenham Hotspur ve Ajax'ta forma giymişti. Hollanda Milli Takımı'nda 35 maçta 8 gol atan Bergwijn, geçen sezon Ajax'ta oynadıktan sonra Suudi Pro Ligi takımlarından Al Ittihad ile 21 milyon euro karşılığında anlaşmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.