Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Türkiye ve Mansur Yavaş

Türkiye ve Mansur Yavaş

Ankara Türkiye’dir, Türkiye de Ankara! Başkenttir, tüm kentleri kucaklar. Darlıkta dayanışmanın, bollukta paylaşmanın adıdır. Yurttur, yuvadır, tarihtir, ana kucağı, baba ocağıdır sığınılan…
Tüm bunların içi boş ifadeler olmadığını yaşadığımız deprem felaketinin ardından tekrar ispat etti Ankara.
11 ilimizi doğrudan etkileyen 6 Şubat ve sonrasındaki depremler yüzünden bölgedeki ve ülke genelindeki herkes tedirgin.

Acılar, ağıtlar kenetlenmemizi sağlarken fırsatçılık yapanlar, yağma peşine düşenler de var maalesef.
Çok can yandı, çok can göçtü gitti. Ateş düştüğü yeri yakar ama bu ateşin bilançosu ağır oldu. Kapanması, sarılması zor yaralar açtı. Kentlerin yeniden ayağa kalkması epey zaman alacak, bu bir gerçek… Gerçek olan bir diğer konu ise hayatın devam ettiği…

…ve hayatın gerçekleri

Gözlerin çevrildiği yerlerden biri de siyaset sahnesi. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nda yaşanan gelişmeler, ittifaklar dışında kalan partilerin atacağı adımlar gündemdeki ağırlığını artırıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında kim cumhurbaşkanı olacak? Yeni yüzyılın lideri kim olacak?
Cumhur İttifakı’nın adayı mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan… Altılı Masa’nın adayı ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İttifakları genişletme ve oy oranlarını yükseltme planları son ana kadar sürecek gibi görünüyor. Yeni krizler yeni sürprizler artık birçoğumuzu şaşırtmaz diye düşünüyorum.

Gözler hep Yavaş’ta…

Ankara’dan yükselen siyaset ateşinin dumanını izlerken elbette gözlerimiz Türkiye’nin başkentinde Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’tan ayrılmıyor. ‘Toplumun en sevdiği, inandığı, güvendiği’ isimlerin başında gelen Başkan Yavaş, 8 Nisan 2023’te başkanlıktaki dördüncü yılını kutlayacak. Millet İttifakı’nın adaylık sürecinde de adı sıkça gündeme gelen Mansur Yavaş, ilk andan itibaren durduğu çizgisinden şaşmadı, söylediği sözlerden geri adım atmadı. Bazen haksız eleştiriler aldı, bazen asılsız söylentilerle zarar verilmek istendi ama o duruşunu bozmadı. “Önce Türkiye”, “Benim hayalim Ankaralıları zenginleştirmek” demeye devam etti.

Depremzedelerin yardımına koşan ilk isimlerden oldu ve daveti çok netti: “Ankara sizin de eviniz…”

YARIN: Ankara’da herkes rahat!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi