İnsanların yaşlanma hızı düştü!

Bilim insanları, yapılan yeni bir araştırmada günümüzün 70 yaşındaki bireylerinin fiziksel ve zihinsel açıdan önceki kuşaklara göre ortalama olarak 10 yaş daha genç olduğunu keşfetti.

İnsanların yaşlanma hızı düştü!
Yayınlanma:

İngiliz Daily Mail'e göre, 60 yaş üstü 14,710 kişinin verilerinin analiz edilmesiyle elde edilen bulgular, yaşlılık algılarını kökünden değiştirebilecek nitelikte.

"BELKİ DE 70 GERÇEKTEN YENİ 60'TIR"

Araştırma, yürüme hızı, uyku kalitesi, kavrama kuvveti, işitme ve denge gibi fiziksel sağlık göstergeleri ile hafıza, hatırlama yetisi ve psikolojik sağlık gibi zihinsel faktörleri değerlendirdi. Sonuçlar, günümüzdeki 70 yaş grubunun, geçmiş nesillerdeki daha genç yetişkinlerle benzer düzeyde işlevsellik sergilediğini ortaya koydu.

Araştırma ekibi, bu olumlu değişimde sağlık hizmetlerindeki iyileşmelerin, artan sağlık farkındalığının ve sağlıklı yaşam tarzlarının rolünü vurguluyor. Bulaşıcı hastalıkların azalması ve genel çevresel koşulların iyileşmesi de yaşlanma sürecini olumlu yönde etkileyen faktörler arasında gösteriliyor.

Araştırma sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan bilim insanları, "Belki de 70 gerçekten yeni 60'tır" diyerek yaşlılık tanımının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu bulgular, modern tıbbın ve yaşam tarzı değişikliklerinin insan yaşam süresi ve kalitesi üzerindeki etkilerini anlamamızı sağlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.