Uzmanlar uyarıyor: Sıcak havalarda su tüketimine dikkat!

Uzmanlar, yaz aylarında artan sıcakların sağlık üzerindeki potansiyel etkilerine dikkat çekti. Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, aşırı sıcaklarda vücuttan su kaybını önlemek için günlük 2-2.5 litre (12-14 bardak) sıvı tüketiminin önemini vurguladı.

Uzmanlar uyarıyor: Sıcak havalarda su tüketimine dikkat!
Yayınlanma:

Su tüketiminin yanı sıra, kafein, alkol ve şekerli içeceklerden kaçınılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Selin Tunalı Çokluk, sıcak havalarda süt, ayran ve taze meyve suyu gibi içeceklerin tercih edilmesini önerdi.

SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİ UYGULANMALI

Beslenme konusunda da uyarılarda bulunan Çokluk, kahvaltıda az yağlı peynir, zeytin ve taze sebzelerin tüketilmesini, yağlı ve kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmasını ve sağlıklı pişirme yöntemlerinin uygulanmasını tavsiye etti. Vücut direncini artırmak için bol miktarda sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzman, çok soğuk içeceklerin mide kramplarına yol açabileceğine dikkat çekti.

SIK SIK DUŞ ALIN

Çokluk ayrıca, bebeklerin, çocukların, engellilerin ve hayvanların kapalı araçlarda bırakılmaması gerektiğini, kapalı alanların iyi havalandırılması ve güneş gören pencerelerin gölgelendirilmesi gerektiğini ifade etti. Sıcak havalarda sık sık duş alınmasını veya vücudun belirli bölgelerini soğuk suyla ıslatmanın faydalı olabileceğini belirten uzman, bu önlemlerin sağlık risklerini azaltabileceğini ve gerekli durumlarda sağlık kuruluşlarına başvurulmasının önemini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.