Pursaklar'a alternatif giriş: Katlı Kavşak Projesi hız kesmeden devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde yer alan Pursaklar ilçesinin giriş ve çıkışlarında yaşanan trafik sıkıntılarını çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Pursaklar'a alternatif giriş: Katlı Kavşak Projesi hız kesmeden devam ediyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

"Pursaklar Alternatif Giriş Katlı Kavşak Projesi" ile bölgede rahat bir trafik akışı sağlanması hedefleniyor.

Projenin önemli bir kısmını oluşturan ve inşaatı devam eden alt geçit, 700 metre uzunluğunda, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli olacak şekilde planlandı. Bu proje, Ankara'nın trafik sorunlarına da çözüm getirme amacı taşıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, U Dönüş Alt Geçidi'nin kapasitesinin yetersiz kalması sonucu oluşan trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yeni proje ile birlikte, Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlar daha kolay ve hızlı bir şekilde sağlanacak.

anadolu-20240702-192001-0000.jpg

PROJEDE YÜZDE 60 TAMAMLANMA ORANINA ULAŞILDI

Esenboğa Havalimanı Yolu ile 1566. Cadde'nin kesişiminde 7/24 devam eden çalışmalar, şu ana kadar büyük oranda tamamlandı. Vatandaşların mağdur olmaması için gerekli trafik düzenlemeleri ve güvenlik önlemleri alındı, alternatif güzergahlar belirlendi ve uyarıcı trafik işaretleri yerleştirildi.

Alt geçidin üstünde planlanan kavşak ile Pursaklar ilçesi, Emek Caddesi ve Elfidan Sokak kesişimindeki kavşağa bağlantı yolu yapılarak, Esenboğa Havaalanı Yolu'ndan tüm yönlere ulaşım imkanı sağlanacak. Bu sayede, ilçeye giriş ve çıkış yapan araçların trafik akışı daha düzenli ve güvenli hale gelecek.

anadolu-20240702-192051-0000.jpg

AĞUSTOS AYINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yaklaşık 700 metre uzunluğundaki Pursaklar Alternatif Giriş Alt Geçidi, 3 gidiş, 3 geliş şeritli yapısı ile ilçeye yeni bir giriş-çıkış olanağı sunacak. Ağustos ayında tamamlanması planlanan proje ile bölgedeki trafik yoğunluğu azalacak ve sürücüler için daha konforlu ve güvenli bir yolculuk imkanı sağlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi ile Pursaklar ilçesindeki trafik sorunları önemli ölçüde çözülmüş olacak ve bölge halkı rahat bir nefes alacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.