Araç sahipleri sanayiye girmeye korkar oldu!

1990 yılında kurulan ve babadan oğula geçen bir işletme olan Özkısmet Otomotiv, Konya'da eski sanayi ve Anadolu sanayi bölgelerinde iki şube ile hizmet veriyor.

Araç sahipleri sanayiye girmeye korkar oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Şirketin sahibi Memet Özkısmet ve Hasan Özkısmet, çocukluklarından itibaren bu mesleğin içinde olduklarını ve bayrağı babalarından devraldıklarını belirtiyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240716-223944-0000.jpg

PARÇA BULMA ZORLUĞU VE KRİZİN ETKİLERİ

Özkısmet, otomotiv sektöründe yaşanan son krizin ardından parça bulmanın zaman zaman çok zorlaştığını ifade ediyor. "Şu an yavaş yavaş normale dönüyoruz," diyen Özkısmet, kriz döneminin etkilerinin halen hissedildiğini belirtiyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240716-224010-0000.jpg

FİYAT ARTIŞLARI MÜŞTERİLERİ ZORLUYOR

İşçilik ve malzeme fiyatlarının artması, müşterilerde de büyük tepkilere yol açmış durumda. Müşterilerin, "Sanayiye girmeye korkar olduk, her şey ateş pahası oldu," şeklinde tepkiler verdiğini anlatan Özkısmet, "Artık bütün sektörler böyle." diyerek durumu özetliyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240716-223757-0000.jpg

ÇIRAK YETİŞTİRME VE EĞİTİM SÜRECİ

Sektörde çırak yetiştirmenin zorluklarına da değinen Özkısmet, bazı çırakların meraklı ve becerikli olduğunu, bazılarının ise daha fazla zamana ihtiyaç duyduğunu söylüyor. "Yaramaz ve söz dinlemez olsalar dahi, onları topluma kazandırmak adına elimizden geleni yapıyoruz," diyen Özkısmet, bir ustanın kolay yetişmediğini vurguluyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240716-224037-0000.jpg

DİSİPLİNLİ EĞİTİM METOTLARI

Özkısmet Otomotiv'de çıraklar önce görsel olarak takım temizliği ve düzeni öğreniyor. Bu aşamayı başarıyla geçen çıraklar, daha sonra sökme, takip etme, sıkma ve kontrol etme gibi becerileri öğreniyor. "Her şeyi sırasıyla yapmayı unutmamayı öğretiyoruz," diyen Özkısmet, dikkatli ve disiplinli bir eğitim süreci yürüttüklerini ifade ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.