Veli Sarıtoprak

Veli Sarıtoprak

En büyük hedefimiz yurt dışına açılmak

En büyük hedefimiz yurt dışına açılmak

''Sektörün nitelikli elaman ihtiyacını karşılamak için Navitas Akademi’yi kurup nitelikli eleman yetiştirmek istiyoruz.''

''Mevcut şubelerimizde birinci önceliğimiz kalitemizden ödün vermemek. Bunun yanında referansımızı zedelemeden yurt dışına açılmak ise en büyük hedefimiz.''

Başkanın bu günkü konuğu Navitas Spa Kurucusu Serdar Ergin. İstanbul’dan Hakkari Yüksekova’ya kadar 19 şubesi bulunan Navitas Spa&Sports, aile yapısına uygun konsepti, profesyonel ekibi ve 220 personeliyle yılın her günü müşterilerine hizmet veriyor. İşte böylesine büyük bir spor zincirinin kurucusu Serdar Ergin’i tanımanızı istedim.

veli1.jpg

Masaj yaptırmak vücudun rahatlaması, kasların gevşemesi ve sağlık açısından çok güzel bir fiziksel aktivitedir. Ülkemizde de çok sayıda masaj-spa salonu var ancak marka değeri olan salonların sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Son üç yıl içinde marka değerini katlayarak büyüyen Navitas majaja sporu da ekleyerek Navitas Spa&Sports dikkat çekmeye başladı.

Navitas Spa Kurucusu Serdar Ergin, İstanbul’dan Hakkari Yüksekova’ya kadar 19 şubesi bulunan Navitas Spa&Sports, aile yapısına uygun konsepti, profesyonel ekibi ve 220 personeliyle yılın her günü müşterilerine hizmet veriyor.

En büyük hedefinin yurt dışına açılmak olduğunu söyleyen Navitas Spa&Sports Kurucusu Serdar Ergin’le 5.Levent Navitas Spa&Sports’da yaptığımız keyifli sohbeti, bahçesinde çektiğimiz fotoğraflarla süsledik. Gelin birlikte okuyalım.

Veli Sarıtoprak: Serdar Bey, Navitas Spa’yı kurana kadar olan yaşamınızı anlatabilir misiniz?

Serdar Ergin: İstanbul doğumluyum, aslen Malatyalıyım. Evliyim. 2 erkek, 2 kız 4 çocuğum var. Gençliğimiz rahmetli babamın mesleğinden dolayı farklı şehirlerde geçti. Özel Harekat Şube Müdürüydü babam. Şehir şehir gezdik. 9 sene Hakkari de yaşadık, sonra Antalya’ya geldik. Bu süreçte okula giderken derslerim zayıftı. Hakkari de gördüğüm eğitimle Antalya’daki eğitim bir değildi ve bu nedenle biraz daha ticarete meyilli oldum. 1998 yılında babam rahmetli olunca, okul biraz masraflı oldu. Yaz dönemlerinde çalışmaya başladım. Antalya bölgesinde turizme kafa yormam gerekiyordu. O dönem 16 yaşındaydım. Okul biter bitmez Antalya bölgesinde kurslara gidip sertifikamı aldım ve 5 yıldızlı otellerde kese yapmaya başladım. Yıllarca kese, köpük, masaj olarak kendimi geliştirdim. Yazın çalışıp, kışın okudum. Kırgızistan Turizm Akademisi’ni bitirdim. Üniversiteyi bitirip döndükten sonra da evlendim.

Veli Sarıtoprak: Evlendikten sonraki dönem nasıl gelişti?

Serdar Ergin: Antalya’daki deneyimimle İstanbul’da 5 yıldızlı otellerde Spa çalışmasına geri döndüm. Sektörde şunu keşfettim, insanlar yaz döneminde kendisine ayırdığı aktiviteleri şehir merkezinde de arıyor. Bu bir gereksinim oldu. İstanbul’da insanların masaj gereksinimi olduğunu gördüm. Aile yapısına uygun, lüks bir şekilde, turizm bölgesinde nasıl bir hizmet alıyorlarsa, ayaklarına getirmek istedim.

Veli Sarıtoprak: Navitas’ın kuruluş dönemi nasıl oldu?

Serdar Ergin: Bu sektörün eksikliğini gördük. Spa sektörünün yalnızca tatilde değil, günlük yaşantıda da ihtiyaç olduğunu görünce Navitas markasını kurdum. Bu isim Latince’de ‘Enerji’ anlamına geliyor. Hem enerji hem masaj hem fitness konsepti oluşturarak işe girdim. Tabi ki tüm bunları ekip arkadaşlarımla birlikte yaptık.

veli2.jpg

Veli Sarıtoprak: Navitas’ın ilk şubesini ne zaman ve nerede açtınız?

Serdar Ergin: İlk Navitas’ı 2010 yılında İkitelli Basın Ekspres yolundaki Retaj Royale otelde açtık. Sonrasında markayı nasıl popüler hale getiririz diye düşünerek Anadolu’ya yöneldik. Adana, Malatya, Mersin, Trabzon, Elazığ, Diyarbakır derken İstanbul’daki diğer şubelerimizi açtık.

Veli Sarıtoprak. Geride kalan 13 yılda Navitas kaç şubeye ulaştı?

Serdar Ergin: Bugün 8’i İstanbul’da olmak üzere toplam 19 şubemiz var. İstanbul’dan Hakkari Yüksekova’ya kadar birçok şehirde varız. Otellere girip Spa sektörünü icra edince, spor ve fitness merkezi de kurduk. Çünkü spordan sonra spa ve masaj ihtiyacı da oluyor insanların, biz de yılların tecrübesi sonucunda sağlıklı yaşam merkezi konseptinde Navitas Spa&Spor olarak faaliyet göstermeye başladık. Günümüzde 19 şubede toplam 220 personelimiz ile hizmet veriyoruz.

Veli Sarıtoprak: Serdar bey, bu sektörde nitelikli eleman bulmakta zorluk çekiyor musunuz?

Serdar Ergin: Evet bu anlamda zorluk çekiyoruz. Şu anda konseptimiz nedeniyle tamamıyla yurt dışından personel tedarik ediyoruz. Genellikle Bali bölgesinden çalışanlarımız var. Bu nedenle Navitas Akademi kurma kurmayı planladık.

Veli Sarıtoprak: Hedefiniz nedir ve Navitas Akademi’yi biraz açar mısınız?

Serdar Ergin: Mevcut şubelerimizde birinci önceliğimiz kalitemizden ödün vermemek. Bunun yanında referansımızı zedelemeden yurt dışına açılmak ise en büyük hedefimiz. Bir diğer hedefimiz ise Navitas Akademi’yi kurmak. Bu sayede nitelikli eleman yetiştirmek istiyoruz. Uzak Doğu’da, Avrupa’da insanlarımıza akademik anlamda masaj eğitimi verip, böyle bir sektörün var olduğunu gösterip, hem kendi eleman ihtiyacımızı hem de sektörün yurt içi ve yurt dışında ihtiyacını karşılamak ön ayak olmak istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli Sarıtoprak Arşivi