Veli Sarıtoprak

Veli Sarıtoprak

Öncü: Teknoloji ve yazılımı bir bütün olarak düşünmeliyiz

Öncü: Teknoloji ve yazılımı bir bütün olarak düşünmeliyiz

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) İstanbul İl Koordinatörlüğü görevine atanan Elektronik yüksek mühendisi Begüm Öncü Başkanın konuğu köşemize misafir oldu.

Veli Sarıtoprak: Sizi tanıyabilir miyiz?

Begüm Öncü: Merhabalar, öncelikle bu ropörtaj için çok heyecanlı ve mutluyum. Bunun için çok teşekkür ederim.

Ben Begüm Öncü, 1989 yılında İstanbul’da doğdum. Kadir Has Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezunum. Yüksek lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladım. İstanbul Üniversitesi’nde de şuan iş yoğunluğu nedeniyle dondurmuş olduğum bir İşletme lisans öğrenciliğim de bulunmakta. Üniversiteden mezun olduktan sonra hemen iş hayatına atıldım. GSM ve teknoloji şirketlerinde proje mühendisi olarak çeşitli görevlerde bulundum. Şuan özel bir yazılım şirketinde çalışmaktayım.

velisaritoprak.jpg

Veli Sarıtoprak: TÜSİAV ailesi ile nasıl tanıştınız?

Begüm Öncü: TÜSİAV’ın değerli başkanı dayım Veli Sarıtoprak’tır. Sizin kurmuş olduğunuz ve başkanlığını yürüttüğünüz bir vakıf olması nedeniyle vakfın misyonu ve çalışmaları hakkında yakından bilgi sahibiydim. Yaptığınız çalışmalarla her zaman bizlere örnek oldunuz. Ailemizde gurur duyduğumuz bir büyüğümüz olarak sizin başarılarınız bizleri hep yüreklendirdi. Özellikle eğitime, STK’lara verdiğiniz önem ve aktif çalışmalarınız bizlere hep ışık tuttu.

STK’lara her fırsatta dikkat çektiğinizi ve herkesi bu alanda çalışmaya davet ettiğinizi biliyorum. Onlardan biri de benim. Şuan TÜSİAV İstanbul İl Koordinatörü olarak görev yapmaktayım. Bu vakfın bir parçası olmak benim için çok gurur verici. Vakıf içinde aldığım bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret göstereceğim.

Veli Sarıtoprak: STK hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

Begüm Öncü: Sivil toplum kuruluşları ülkemizin vazgeçilmez parçalarıdır. Eğitim, teknoloji, kadın hakları gibi bir çok farklı konularda faaliyet göstererek sosyal fayda üretmek ve ülkemize katma değer kazandırmak için bizlere imkan sağlayan bir alan. Tamamiyle gönüllülük esasına dayanan bir topluluk. Ve tüm çalışmalarımızın amacı ülkemiz ve milletimiz adına bu konularda farkındalık yaratmak. Var olan sosyal konulu problemlerin kök nedenini belirlemek ve bu alanda çözüm sağlanmasına aracılık ediyor olmak çok kıymetli. Bu misyon ve çalışmalar nedeniyle bir genç olarak STK’ları çok önemsiyorum. Ben de bir STK üyesi olarak aktif çalışmalarda bulunmaktan ve ülkeme fayda sağlıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.

Veli Sarıtoprak: Şuan çalışmakta olduğunuz yazılım sektöründen ve bu sektörün geleceğinden bahsedebilir misiniz?

Begüm Öncü: Yazılım ülkemizde ve dünyada birçok alanda gelişim göstermekte. Hayatımızı kolaylaştıracak çözümler sağlamak adına birçok çalışmalar ve geliştirmeler yapılmakta. Her sektörde, sektöre bağlı olarak kullanım değişkenliği gösteren bir alan. Hem yönetim alanında, hem de üretim ve hizmet sağlayan tüm işletmelerin aktif olarak kullandığı bir olgu yazılım. Kullanılan platformlar, kodlama türleri açısından çok geniş bir alanı kapsıyor.

Teknoloji ve yazılımı bir bütün olarak düşünmeliyiz. Artık hem işletmeler tarafında hem de tüm insanlar için vazgeçilmez bir parçamız haline geldi. Hayatımızın birçok alanında bizlere kolaylık sağlıyor.

Her alanda teknolojik aletlere ve uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz ve bunun sağladığı kolaylıkları yaşıyoruz. Şuan yapay zeka, 5G, nesnelerin interneti, bulut bilişim teknolojileri ön plana çıkmakta. Sağlık, finans, askeri, bilişim, eğitim, telekomünikasyon, otomasyon gibi daha birçok farklı alanlarda yazılım daha da ön plana çıkacak ve bizlere maksimum verimliliği sağlayacak.

Veli Sarıtoprak: Ropörtajın sonunda neler söylemek istersiniz?

Begüm Öncü: Köşenizde bana da yer verdiğiniz ve bu keyifli sohbet için çok teşekkür ederim kıymetli dayıcığım, değerli başkanımız. Sizinle burada yaptığımız röportaj bize çok güzel bir anı olarak da kalacak. Daha nice başarılı projelerden bahsedeceğimiz sohbetlerimizin olmasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Veli Sarıtoprak Arşivi