Levent Uğurlu, veteriner hekim istihdamı sorununu ATO gündemine taşıdı

Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen etkinlikte, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle sokak hayvanları sorunları ve veteriner hekimlerin zorlukları ele alındı. Veteriner Hekim Levent Uğurlu, veteriner hekim atamalarının artırılması gerektiğini anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

Levent Uğurlu, veteriner hekim istihdamı sorununu ATO gündemine taşıdı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Ticaret Odası'nda 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen özel programda, sokak hayvanları sorunu ve veteriner hekimlerin karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı. Ankara Metropolitan Hayvan Hastanesi Sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Levent Uğurlu, anadolugazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

adsiz-tasarim-20241005-011834-0000.png

"ALACAĞIMIZ KARARLARI DAHA ÜST MERCİLERE TAŞIYACAĞIZ"

Veteriner Hekim Levent Uğurlu, ATO Meclisi'ne seçilen ilk veteriner hekim olarak, organizasyonun önemini şu sözlerle anlattı, "Bu organizasyonda, veteriner hekimlerin ticarete nasıl katkıda bulunabileceğini gösterdik. Veteriner hekimlere verilen değer her geçen gün artıyor ve bu değerle birlikte alacağımız kararları daha üst mercilere taşıyacağız" dedi.

adsiz-tasarim-20241005-011807-0000.png

"VETERİNER HEKİMLERE VERİLEN DEĞER ÜLKENİN GELİŞMİŞLİK SEVİYESİNİ ARTIRIR"

Uğurlu, pandeminin veteriner hekimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, "Daha önce veteriner hekimler sadece ‘hayvan doktoru’ olarak görülüyordu, pandemide insanların gıdasından giydiği kıyafetlere, aşılardan ilaçlara kadar her alanda katkı sağladık. Veteriner hekimlerin ülkemizin gelişmişlik seviyesine de katkı sunacağına inanıyorum. Türkiye genelinde, ilçe ve belde belediyeleri dahil olmak üzere yaklaşık 1300 belediye bulunuyor, ancak belediyelerde çalışan veteriner hekim sayısı yetersiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bile veteriner hekim sayımız yüzün altında. Şu anda Türkiye genelindeki belediyelerde binin altında veteriner hekim bulunuyor. Bizler bu mercilere en az 10 bin veteriner hekim ataması yapılmasını bekliyoruz" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.