Türk Kızılayı Gazze'ye yardım ulaştırmaya devam ediyor!

Geçen haftalarda Kızılay tarafından gönderilen ikinci yardım gemisindeki malzemeler Gazze'ye ulaşmaya başladı.

Türk Kızılayı Gazze'ye yardım ulaştırmaya devam ediyor!
Yayınlanma:

Türk Kızılayı, bin 107 ton insani yardım malzemesini içeren ikinci gemiden 66 tırı Gazze'ye soktu. Yardımlar arasında çadır, yatak, gıda, hijyen malzemeleri bulunuyor. Diğer tırlar Refah Sınır Kapısı'nda giriş için sıra beklerken, Türkiye'den üçüncü yardım gemisi için hazırlıkların başladığı da öğrenildi.

'FİLİSTİN’İN YARALARINI BİRLİKTE SARALIM' KAMPANYASI BAŞLATILDI

Türk Kızılayı, Gazze'deki acil ihtiyaç duyan halk için barınma, su, gıda, elektrik, ilaç ve tıbbi yardım faaliyetlerini zorlu şartlarda sürdürüyor. Filistin Kızılayı ve Mısır Kızılayı ile iş birliği içinde çalışan Türk Kızılayı, Gazze'de yaşanan çatışmalardan etkilenenlere bin 700 ton insani yardım gönderdi ve bu yardımları tırlar aracılığıyla Mısır’daki Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırdı.

Kızılay, Gazze'deki sivil halka yardım etmek ve Türkiye'nin dayanışma gücünü göstermek amacıyla 'Filistin’in yaralarını birlikte saralım' sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Yeni yardım gemisi için hazırlıklara başlayan Kızılay, bu gemiye bin 500 ton yardım yüklemeyi planlıyor ve bağışçılardan büyük destek alıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.