Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını olumlu etkileyecek gelişme!

İhracatın yeniden başlaması için Irak Petrol Bakanı Hayan Abdel-Ghani, dün Türkiye'ye geldi.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını olumlu etkileyecek gelişme!
Yayınlanma:

Reuters'ın Irak Petrol Bakanlığı'ndan elde ettiği bilgilere göre, Iraklı bakan, Türk mevkidaşıyla bir araya geldi ve enerjiyle ilgili konuları ele aldı. Görüşme, başta Irak'ın kuzeyinden Türkiye'nin Ceyhan limanına petrol ihracatının yeniden başlaması olmak üzere önemli konuları kapsadı.

Türkiye, Uluslararası Ticaret Odası'nın (ICC) arbitrasyon davasında Irak'a tazminat cezası ödemesi yönünde karar vermesinin ardından 25 Mart'ta Irak'ın kuzeyi ile Türkiye arasındaki boru hattı üzerinden günlük 450 bin varil petrol ihracatını askıya almıştı.

Irak Petrol Bakanlığı, sevkiyatın tekrar başlamasından önce boru hattında yürütülen bakım çalışmasının tamamlanmasının bekleneceğini söyledi.

Irak'ın kuzeyinde çıkarılan petrolün taşıma ve yönetimi konusunda bilgi sahibi olan bir Irak bakanlık yetkilisinin verdiği bilgiye göre, geçtiğimiz ay Ankara, Irak'ın kamu petrol ihracat şirketi SOMO ile iletişime geçti. Türk hükümeti, boru hattının tekrar faaliyete geçmeden önce gerçekleştirilen teknik incelemenin tamamlanması gerektiğini ve bunun için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Görüşmenin içeriği hakkında bilgi sahibi diğer bir Irak Petrol Bakanlığı yetkilisi, "Kısa süre içinde anlaşmaya varmak kolay değil, pekçok çetrefilli konu var. Türkiye'nin talepleri ve koşulları var, petrol akışı tekrar başlamadan önce bunları ele alacak görüşmelerin yapılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.