Mehtap Mert

Mehtap Mert

Hoş gel 2023

Hoş gel 2023

Yeni bir yıla girmeye sayılı günler kala sizler gibi bende 2023 yılından beklenti içindeyim. İçimizdeki umudun getirisidir beklentiler. Umut hepimizin hakkı ve yaşam enerjisi. Yüreğimizde sürekli yeşeren filiz. Ancak bizler için asıl önemli olan şu; beklentilerimizi karşılamak için ne kadar çaba gösteriyoruz, gerçekleşmeleri için ne kadar hevesliyiz ve en önemlisi ne kadar fedakârlık göstereceğiz?

2023 yılı sağlık getirsin, mutluluk getirsin, para getirsin, huzur getirsin… Liste uzar gider. 2022 yılına girerken de aynı dilekleri dilemiştik birçoğumuz. Sağlık istedik istemesine de, spora başladık mı? Sağlıklı beslendik mi? Sigarayı bıraktık mı? Rutin kontrollerimizi yaptırdık mı?

Ne kadar çabaladık istediğimiz para için? Hangi girişimlerde bulunduk? Fazla mesai harcadık mı? Azaldı mı yoksa arttı mı öz kaynaklarımız? Borçla mı yoksa tasarruflarımızla mı karşılıyoruz yeni yılı?

Bizleri mutlu eden, huzur veren sevdiklerimizle ne kadar birlikte olduk? Ne kadar vakit geçirdik huzur bulduğumuz mekânlarda? Zamanımızın ne kadarını ayırdık bu kadar istediğimiz beklentilerimize?

Çok fazla yük yüklemeyelim 2023’e. Unutmayalım ki, bütün beklentilerimizin anahtarı kendimizde.

Usta sanatçı Şener Şen, bir röportajda kendisine yöneltilen “Sizi en çok ne mutlu eder?” sorusunu şöyle yanıtlıyor:

-Beni en çok, organlarımın yerini hatırlamamak mutlu eder.

2023 yılından; kendim, sevdiklerim ve sevenlerim için tek beklentimdir: Sağlıklı olmak. Sağlıklı olalım ki, tadalım gelecek yıllara da girmenin mutluluğunu. Sağlıklı olalım ki, yerine getirelim beklentilerimizi. Sağlıklı olalım ki, dolu dolu yaşanan, yaşamın hakkının verildiği, zorlukların bizi geliştirdiği bir yılı daha geride bırakalım.

Unutamayacağımız güzel anıların oluşacağı sağlıklı bir yıl olman temennisiyle…

Hoş gel 2023…

Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehtap Mert Arşivi

Cemre

25 Şubat 2023 Cumartesi 00:05