Büyükekşi: “Bu galibiyet Türk milletine armağan olsun”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesiyle ilgili sevincini ve gururunu paylaştı.

Büyükekşi: “Bu galibiyet Türk milletine armağan olsun”
Yayınlanma:

Maç sonrası yapılan açıklamada Büyükekşi, "Milli takımımızın çeyrek finale yükselmesi bizi çok mutlu etti. Bu galibiyeti Türk milletine armağan ediyoruz" dedi.

Başkan Büyükekşi, konuşmasında takımın başarısını övdü ve turnuvaya dair önceki konuşmalarını hatırlattı. "Futbolcularımıza 2008 öncesindeki büyük zaferleri hatırlattık ve yeni bir tarih yazmamız gerektiğini söyledik. Bugün ilk adımı attık ve çeyrek finale kadar geldik. Bu bizim için büyük bir başarı" ifadelerini kullandı.

Takımın başarısında teknik ekip, yönetim kurulu ve taraftarın önemli rol oynadığını vurgulayan Büyükekşi, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan bir dönemde olduğunu belirtti. "Bu galibiyet milli maçtan çok daha fazlası, tüm ülkenin gurur duyması gereken bir başarı" dedi.

Çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacaklarını hatırlatan TFF Başkanı, hedeflerinin yarı finale yükselmek olduğunu söyledi. "Türk milletinin dualarını bekliyoruz ve bu başarıların sürdürülebilir olmasını diliyoruz. Gençlere yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz ve ileride daha büyük başarılar geleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Son olarak, Türkiye'nin 2032'de İtalya ile birlikte Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağı bilgisini veren Büyükekşi, "Amacımız o turnuvada şampiyon olmak. Şu anda Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden en genç takımız ve bu bizim için ayrı bir gurur kaynağı" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.