Jesus ve Bjelica'dan maç sonrası çarpıcı açıklamalar

Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması sonrası teknik adamlar kameraların karşısına geçti. Spor Toto Süper Lig’in 34. Haftasında oynanan zorlu mücadele sonrası teknik adamlar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Jesus ve Bjelica'dan maç sonrası çarpıcı açıklamalar
Yayınlanma:

Trabzonspor’u 3-1 mağlup eden Fenerbahçe’de Jorge Jesus, “Son şampiyona karşı oynadık. 30-35 dakika kaliteli oyun sergiledik. Trabzonspor’u defansif bölgesinden çıkarmadık. Golü bulduk. Diğer attığımız goller de kalitemizi gösteriyordu. Attığımız goller büyük takımların atabileceği gollerdi. Biz bu savaşta devam edeceğiz. Matematiksel olarak şansımız olduğu sürece devam edeceğiz. Trabzonspor’a karşı duygusal olarak ne durumda olduğumuzu gösterdik. Kaliteli bir oyun sergiledik” dedi.

jorge.jpg

''Şampiyonluk için yüzde vermem mümkün değil''

''Yüzde vermem mümkün olmaz ama her şey mümkün. İki rakibimizin 3 maçı ar. Bu süreçte her şey olabilir. Uzun yıllardır teknik direktörlük yapıyorum, tecrübeme dayanarak söylüyorum. Geriden gelip şampiyonluk aldığım oldu, tam tersi kaybettiğim de oldu. Matematik olarak her şey mümkün. Şansımızın olduğuna inandığımızı görebilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

Arda-Jesus diyaloğu

“Arda’ya taktik ve teknik konularda uyarı yapıyordum. Aramızda özel durum olmadı. Onunla yarın konuşabileceğim bir şey olmadı. Normal bir hocanın yapmış olduğu bir uyarıydı. Arda’nın oynadığı oyun bugün en iyi oyunlarından bir tanesiydi” değerlendirmesini yaptı.

''Kafamdaki konu geleceğim değil takımın durumu''

''Karar vermedim. Tek düşünce Fenerbahçe’nin içinde olduğu yarışlar. Kupada final şansımız var. Aynı zamanda lig yarışında da şansımız olduğuna inanıyoruz. Kafamdaki konu geleceğim değil takımın durumu. Çalışıyoruz. Başkanla konuşmuştuk. Bu konuda o da sakin, ben de sakinim. Önemli olan geleceğim değil takımın içinde olduğu iki yarış. Taraftarın beni çok istediğini hissettiğim için geldim. Taraftar İnstagram'da binlerce mesaj atmıştı. Bu konular zamanla çözülür. Bizim için en önemlisi son maçlarda elimizden geleni yapıp iki kupada da başarılı olmak.''

''Serdar’ın kadroda olmaması sürpriz değil''

Jesus, Serdar Aziz’in maç öncesi kadrodan çıkarılmasının özel bir sebebi olmadığının altını çizerek, “Serdar Aziz hafta içinde iki antrenmana çıkmamıştı. Kadroda olmamasının sebebi bu değil. Benim için her oyuncu önemli. Genellikle 2 stoper oyunda oluyor kulübede de 1 stoper oluyor. Bugün Gustavo kulübedeydi. Her maç seçim yapmak zorundayım. Bu sürpriz değil” dedi.

“Sadece Türkiye Kupası’na sevinirim ama beni tatmin etmez”

“Buraya 2 kupa hedefiyle geldim. Sezon başında yarıştığımız iki kulvar oluyor. Kupayı kazanırsak sevinirim ama tatmin etmez. Hala finale çıkamadık. Bizim için iki turnuva da önemli. 2’de 1 yaparsak kötü diyemem ama ikisini almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tek kupa almak beni çok da memnun etmez. Henüz finale çıkmadan bunun konuşmak doğru değil.”

nenad.jpg

Bjelica: Galibiyeti hak eden taraf onlardı

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, hak eden tarafın Fenerbahçe olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Galibiyeti hak eden taraf onlardı. Maça bakınca ilk yarıda 1-0’dan sonra net pozisyonları vardı. İkinci yarı 5-10 dakikada bölüme sahip baskı kurduğunda kornerlerle golleri buldular. 3-0’a geldiğinde dahi fırsatlarımız vardı. Fenerbahçe’ye karşı böyle atmosferde bulduğunuz fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor. Bunları değerlendiremezseniz işiniz kolay olmuyor''

''Visca’nın o pozisyon için en iyi oyuncu olduğunu düşündük''

Visca’nın oynadığı bölge ile ilgili konuşan Bjelica, ''O pozisyon için bugün en iyi oyuncu olduğunu düşündük. Elinden geleni yaptı. Devam edemediği dönemde oyundan almayı tercih ettik. Gayet iyi oynadığını düşünüyorum. Belki 3. golde biraz daha devam edebilirdi'' ifadelerine yer verdi. Markovic’e forma şansı verilmemesi yönünde gelen soruya Sırp çalıştırıcı, ''Önümüzdeki sene bizimle olacak oyuncularla devem etmeye çalışıyoruz” dedi.

''Trezeguet, sakatlığı yeni atlattığı için 90 dakikayı çıkaracak durumda değil''

''Sakatlıkla alakalı bir durum. Sakatlığı vardı. Son 3 gün antrenman çıkmıştı. Oyuna girince iyi oynadığını düşünüyorum. Sakatlığı daha yeni atlattığı için şu an 90 dakikayı çıkaracak durumda olduğunu düşünmüyorum. Trezeguet oynamış olsaydı Ömür’ü soracaktınız. ‘Ömür neden oynamadı’ diyecektiniz. Yüzde yüzü ile hazır olan takıma maksimum katkı verebilecek oyuncularla oynamayı çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

''Daha kompakt bir takım olacak''

Gelecek sezon planlamasından da bahseden Bjelica, ''Bizim takım fiziksel olarak daha iyi olacak. Daha kompakt bir takım olacak. Baskıyı daha iyi yapan bir takım olacak. Sizin de bildiğiniz gibi gideceğini bilen oyuncular var. Oyuncuların önüne ligde kalmak üst sıra ve başka hedef koymayınca hazırlamak kolay değil. Bizde bu dönemde bunu yapabilmek kolay olmayacak. Bu oyuncuları böyle hazır etmek hiçbir antrenör için kolay değil'' diye konuştu.
Trabzonspor ile anlaşmaya varmadan önce Fenerbahçe’den aldığı teklifin sorulması üzerine Bjelica, ''Bu konudan bahsetmek istemiyorum. Trabzonspor’da olmaktan çok mutluyum'' değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.