Son zamanların popüler lezzetlerinden: Falafel

Bitki bazlı beslenme veya vegan yaşam tarzını benimseyenler için son zamanların en popüler lezzetlerinden biri falafel. Peki, falafel nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

Son zamanların popüler lezzetlerinden: Falafel
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Bitki bazlı beslenme veya vegan yaşam tarzını benimseyenler için son zamanların en popüler lezzetlerinden biri falafel. Orta Doğu mutfağından gelen falafel, nohut veya baklanın çeşitli baharatlarla karıştırılarak, top şekline getirilip derin yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemek. Nohut, bakla veya her ikisinin birlikte top veya köfte şekline getirilip derin yağda kızartılmasıyla yapılan falafel son zamanlarda dikkat çeken yemeklerden.

Bu nedenle anadolugazete.com.tr okuyucuları için falafel yemeğini hakkında araştırma yaptık. Falafelin püf noktalarını anlattık. İşte detaylar haberimizde...

kapak-113121.jpg

FALAFEL TARİFİ

Malzemeler;

2 su bardağı nohut

1 adet kuru soğan

2-3 yemek kaşığı un

2 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz

Yoğurt Sosu için

1 su bardağı süzme yoğurt

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı tahin

FALAFELİN YAPILIŞI;

Öncelikle 2 su bardağı nohutu akşamdan ıslatın. Nohutu haşlamayın. Dişe gelecek kıvamdaki nohut, iri iri doğradığınız soğan, sarımsak, maydanoz, tuz ve baharatları mutfak robotuna alıp çekin. Karışımı geniş bir kaseye alıp unu ekleyin ve yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.

Harçtan cevizden büyük, küçük parçalar alıp bastırıp sıkıştırarak köfte şeklinde yuvarlayın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Köfteleri içine atıp altın rengi oluncaya kadar kızartın. Köfteleri havlu kağıt üzerine alın. Yağını çektikten sonra servis tabağına alın. Sosu için; bir kasede tahin, limon suyu ve yoğurdu güzelce çırpın. Sosunuz hazır olunca falafellerin üzerine gezdirebilir ya da yanında sos olarak servis edebilirsiniz.

t4-633x433.webp

Falafel köftelerinin üzerine salatalar, turşular, acı soslar ve tahinli soslar gezdirilebilir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

FALAFELİN PÜF NOKTASI NE?

Falafel yapımı için bilinen aksine haşlanmış nohut kullanılmaz. 1 gece önceden suda bekletilmiş, haşlanmamış nohut olacak. Falafelin püf noktası nohutun haşlanmamış olmasıdır.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.