Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Ankara Polatlı

Ankara Polatlı

Ankara’nın son birkaç yıldır öne çıkan ilçelerinden biri olan Polatlı’dayız. Üstelik bu kez adı il olacak ilçeler arasında yer alan Polatlı heyecanlı bir bekleyiş içinde.

Her yanından tarih fışkıran, köyünden merkezine kadar buram buram tarih kokan Polatlı’da ilk ziyaret yerimiz Polatlı Tarihi Araştırma Merkezi (POTA) oldu… Ankara ve Polatlı tarihi açısından özel isimlerden biri olan POTA Genel Koordinatörü Emekli Albay Kadim Koç’un konuğu olduk. İlçenin böylesine önemli bir tarihe sahip olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Kadim Koç, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın bir tarih öğretmeni olarak Ankara değerlerine sahip çıkmasının ise ayrı bir şans olduğunu dile getiriyor. Sakarya Meydan Muharebesi’nde düşmana ‘dur’ diyerek geri püskürten Polatlı ve Haymana’nın hak ettiği ilgiyi görmeye başlamasının sevindirici olduğunu belirten ‘Kadim Albay’, Polatlı ile Haymana’nın kardeş olduğunu ve geçmişte tarihi bir görevi başarıyla tamamladıklarını ifade etti. Gordion’un ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ni girmesini heyecanla beklediklerini söyledi.

1.jpg

Bu listeye bakarak dünyayı keşfe çıkanların Polatlı ve dolayısıyla Ankara’ya gelmesi kent turizmi ve tanıtımı için yeni bir dönüm noktası olacak. POTA Genel Koordinatörü Kadim Koç’un yanından Polatlı Belediyesi’ne geçiyoruz. Bizleri konuk eden Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Alpaslan Cenk Çardaközü ile uzun bir Polatlı sohbeti yaptık. Dünü bugünü konuşup, ilçenin geldiği son durumu değerlendirdik. Polatlı Belediyesi’nin yeni binası çok şık ve zarif olmuş. Polatlı büyüyor, gelişiyor… Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem de Polatlı Belediyesi ilçenin gelişimi için çalışmalarına devam ediyor.

GORDİON VE ANKARA İÇİN TARİHİ SÜREÇ…

Bol sohbetten Gordion yollarına düşüyoruz. Midas’ın konuğu olmadan önce aklıma Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın Gordion ile ilgili şu sözleri yeniden kulaklarımda çınladı; “Sadece Gordion dünyanın neresinde olsa 100 milyon turist gelir o ülkeye…”

3.jpg

Ankara sevdalısı insanların; Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlama gururu yaşadığımız bugünlerde bir araya gelerek kentin sesini daha fazla duyurması gerekiyor. Yeni milletvekillerimizden henüz beklediğimiz ilgiyi göremedik!.. Onlara büyük görev düşüyor; Ankara yalnız bırakılamaz!..

2.jpg

BAŞKENTLİ KENTİ GEZİYOR VE TANIYOR…

Gordion’a vardığımızda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) otobüsüyle karşılaştık. ABB Kent Gezileri ile başkentin uzak ilçelerindeki özel yerleri görme fırsatı bulan başkentliler sunulan hizmetten memnun olduğunu dile getirdi. Midas Tümülüsü ve Gordion Müzesi ziyaretlerimizin ardından Ankara’nın tarih ve kültür zenginliklerine doyup eski yoldaki bereketli arazilerin arasından Ayaş’a devam ettik.

Ankara’nın en büyük hazinelerinden biri olan Gordion; Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdırırsa 2023 yılının en önemli gelişmelerinden biri olacak. Sırlarla dolu Anadolu tüm gizemiyle keşfedilmeye devam ederken; dünya tarihinin de tüm bilinenleri değişmeye devam edecek gibi görünüyor….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi