TBMM'de kripto çıkmazı: Yarın masaya yatırılacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, kripto varlıklara yönelik düzenlemeler içeren önemli bir kanun teklifini görüşmek üzere 25 Haziran Salı günü toplanacak.

TBMM'de kripto çıkmazı: Yarın masaya yatırılacak!
Yayınlanma:

Sermaye Piyasası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyecek ve denetim altına alacak önlemleri içeriyor.

Teklife göre, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyete başlamadan önce Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin almaları zorunlu olacak. İzin almadan faaliyet yürütenler hakkında ciddi cezai yaptırımlar öngörülüyor; üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ve 5 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası uygulanabilecek.

Kanun teklifi ayrıca, platformların yıllık gelirlerinin belirli bir oranının SPK'ya ve TÜBİTAK'a aktarılmasını da öngörüyor. Bu şekilde, sektörün denetimi ve gelişimi için önemli finansal kaynaklar sağlanması hedefleniyor.

DİJİTAL TELİF

Öte yandan, dijital telif konusu da Türkiye'deki gündem maddelerinden biri olarak öne çıkıyor. Dijital Mecralar Komisyonu, Google yetkililerini "dijital telif" konusunda dinleyecek. Bu toplantıda, dijital yayın platformlarının telif hakları ve içerik üreticileriyle ilişkilerine yönelik düzenlemeler ele alınacak.

SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSU MASADA

TBMM'de bu hafta ayrıca sağlık hizmetleri konusunda da önemli görüşmeler yapılacak. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda hükümlü ve tutuklulara yönelik sağlık hizmetleri konusunda bilgi verecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı sonrası Meclis'te çalışmalara başlayarak partisinin grup toplantısında konuşma yapması bekleniyor. Bu süreçte, Meclis'te bulunan siyasi partilerin grup toplantıları da Salı ve Çarşamba günleri gerçekleştirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.