Çin'de Tip 2 Diyabet hastaları için devrim niteliğinde tedavi!

Çin'deki bilim insanları, Tip 2 diyabet hastaları için umut verici bir adım attı. Gerçekleştirilen devrim niteliğindeki bir gen tedavisi, pankreasların insülin üretimini yeniden başlatarak milyonlarca insanın yaşamını kolaylaştırabilecek.

Çin'de Tip 2 Diyabet hastaları için devrim niteliğinde tedavi!
Yayınlanma:

Çin'de Gerçekleştirilen Yenilikçi Gen Tedavisi Tip 2 Diyabet hastaları için yeniden insülin üretimini sağlıyor.

Karar'ın haberine göre, Şanghay Changzheng Hastanesi'nde 25 yıldır Tip 2 diyabetle mücadele eden bir hastaya uygulanan kök hücre tedavisi, önemli sonuçlar verdi. Bu tedavi, hastanın kendi kan hücrelerinin laboratuvar ortamında pankreas adacıklarına dönüştürülmesini içeriyor. Tedavi sonrası, hastanın dışarıdan insülin ihtiyacı azaldı ve ağızdan aldığı ilaçların dozu düşürüldü. Bir yıl sonrasında da tedavi edilen hasta kullandığı ilaçların hepsini bıraktı. 33 ay boyunca insülin kullanmayan hastanın pankreası, doğal yollarla insülin üretmeye devam ediyor.

TÜRKİYE'DE 7 MİLYON HASTA İÇİN UMUT VERİCİ

Diyabet, Türkiye ve dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir hastalık. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası bulunuyor ve bu yeni tedavi yöntemi, hastaların yaşam kalitesini artırarak ve sağlık harcamalarını azaltarak önemli bir potansiyele sahip.

Araştırmacılar, tedavinin etkilerini doğrulamak ve daha fazla hasta üzerinde test etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Eğer başarılı olunursa, bu tedavi yöntemi, milyonlarca diyabet hastası için yeni bir umut ışığı olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.