İlçe belediye başkanlarından Ankara Kulübü'ne ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile Gençlerbirliği SK Başkanı Osman Sungur ve Kulüp Genel Sekreteri Taner Ünlü'yü dernek genel merkezinde ağırladı. Başkanların ziyaretinde karşılıklı işbirliği fırsatları ele alındı, Ankara'nın tarihi kültürel, sosyal ve sportif değerleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

İlçe belediye başkanlarından Ankara Kulübü'ne ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün '27 Aralık ruhunu ve Seymenlik geleneğini yaşatın’ direktifiyle 1925 yılında Ankara Kulübü Derneğimizin kurulduğunu anımsattı.

Derneğin en temel amacına ilişkin Özaslan, şöyle konuştu:

"Tarihi kültürel mirasımızın korunması ve gelecek kuşaklara taşınması odaklıdır. Bu anlamda özenle çalışmalarımıza devam ediyor, Seymenlik geleneği başta olmak üzere üzerimize düşen misyonu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Geçmiş nesillerin üretmiş olduğu kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını emanetçi sıfatımızla kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Şehrimizin, ülkemizin tarihi kültürel tüm varlıklarını planlı ve organize bir şekilde koruma bilinci içerisinde olmalıyız. Bizlere miras olan değerlerimizin korunması, sahiplenilmesi ve yaşatılması anlamında büyük bir sorumluluğa ve konuma sahip yerel yönetimler de bu noktada daha hassas ve etkin rol oynamak zorundalar."

Ankara Kulübü Derneği Genel Merkezinde gerçekleşen anlamlı buluşmada; Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu ile Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Gençlerbirliği SK Başkanı Osman Sungur da Ankara'nın sahip olduğu değerleri korumanın gerekliliğinin bilincine sahip olarak üzerlerine düşen görevi kurumlarının imkanları ölçüsünde yapmaya hazır olduklarını söyledi.

karşılıklı iş birliği alanları üzerine görüşlerini aktararak, değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlar ayrıca; Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere Ankara'nın tarihi kültürel değerleri üzerine gerçekleştirilen başarılı çalışmalarından ötürü Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'a teşekkür etti.

Özaslan, programın son bölümünde konuklarına Ankara Kulübü'nü gezdirerek, sürdürülen faaliyetlere ilişkin genel bir bilgilendirmede bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.