Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Düzensiz göçü azaltıyoruz!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, düzensiz göçü sınırlandırma kararlılığını bir kez daha vurguladı. Saarbrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, Almanya'nın sınırlarını sıkı bir şekilde kontrol etmeye devam edeceklerini belirten Scholz, düzensiz göçü azaltma hedeflerini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: Düzensiz göçü azaltıyoruz!
Yayınlanma:

Scholz, ülkenin sınırlarını kontrol altına alarak düzensiz göçle mücadele etmeye kararlı olduklarını ifade etti. Başbakan, "Genel olarak Almanya sınırlarını, sıkı şekilde kontrol etmeye devam etme niyetindeyiz. Daha önce de açıkladığım gibi, düzensiz göçü sınırlamak istiyoruz. Sayıların düşmesi gerekiyor" dedi.

“DÜZENSİZ OLARAK GELEN ÇOK İNSAN VAR”

Ülkeye kaçak olarak giren ve geçerli sebebi olmaksızın iltica başvurusunda bulunan kişilerin sayısının azalması gerektiğine dikkat çeken Scholz, iltica başvurularının büyük bir kısmının reddedildiğini belirtti. Scholz, "Ancak düzensiz olarak bize gelen çok insan var. Korunma talebiyle geldiklerini söylüyorlar ama iltica için bir sebep sunamıyorlar ve sonra da red alıyorlar" ifadelerini kullandı.

“NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR”

Scholz, düzenli göçün arzulanan bir durum olduğunu ve iş gücü göçünün gerekli olduğunu vurguladı. Almanya'nın ekonomisi için nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirten Scholz, düzensiz göçün ise sorunlar yarattığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.