CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'a yanıt: ''En borçlular AK Parti'den devraldığımız belediyeler''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'den vatandaşlara seslendi. Özel, Erdoğan'ın belediye borçları açıklamasına ilişkin olarak, ''Türkiye'ye dışardan bulduğumuz kaynağı bize kullandırtmıyor.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özel'den Erdoğan'a yanıt: ''En borçlular AK Parti'den devraldığımız belediyeler''
Yayınlanma:

Balıkesir'de vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önemli açıklamalarda bulundu. Özel, siyanür şirketlerine karşı direnen köylülerden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerine kadar geniş bir yelpazede konuları ele aldı.

SİYANÜR HAVUZLARI TEHDİDİ

Özel, Balıkesir'deki konuşmasında, İvrindi ve Altıeylül ilçeleri sınırında kalan 16 köyün siyanür havuzları tehdidi altında olduğunu belirtti. "Anadolu'da 300-400 metreden derin kuyu dalgıç pompalarıyla su çıkarılırken, bu suya birileri göz dikti. Oraya altın madeni ruhsatı verdiler. Türkmendağı'ndaki köyler tehdit altında. Maalesef bir kilometre uzunluğunda, 170 metre derinliğinde iki tane siyanür havuzu yapıyorlar" dedi.

"SİMİT 10 LİRA SEN YAPTIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediyelerle ilgili açıklamalarına yanıt veren Özel, simit fiyatları üzerinden eleştirilerde bulundu. Erdoğan'ın, "SGK'ya olan borçlarını ödesinler. Öyle 25 kuruşa simit yok" sözlerini hatırlatan Özel, "Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira. Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira!" ifadelerini kullandı.

"BELEDİYELERE KAYNAK BULMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Belediyelerin hizmet etmek için çaba gösterdiğini belirten Özel, "Borcumuza rağmen kaynak bulmaya çalışıyoruz. Dünyanın öbür ucundan fon buluyoruz ama imza atmıyorlar. Neden? CHP'nin başarılı olmasını istemiyorlar. Kentsel dönüşüm için, toplu taşıma için, temiz su için kaynak buluyoruz, ama imzalar atılmıyor. Deprem olacak, insanlar ölecek, orada bile siyaset yapıyorlar." dedi.

Belediyelerin borçlarına yönelik de açıklamada bulunan Özgür Özel, ''En borçlu belediyeler AK Parti'den devraldığımız belediyeler.'' dedi.

"HALK HESABINI SANDIKTA SORACAK"

Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Özel, "Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüşüm, toplu taşıma, çevre için bulduğumuz kaynakları belediyelere kullandırtmıyor. Şimdi de geçmişten kalan SGK ve Vergi Dairesi borçlarını bir seferde ödetmeye çalışıyor. Bunun amacı, belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak ve hizmeti aksatmak. Ancak halk arkamızda, millet arkamızda. Halk bunun hesabını ilk sandıkta soracak." ifadelerini kullandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.