AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'den sert tepki: "Ülkemizi suni gündemlere hapsetmeye çalışanlar bizi karşılarında bulacak"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, son dönemde başörtülü kadınlara yönelik ayrımcılık ve hakaret içeren olaylara dikkat çekerek, bu tür provokasyonlara sert tepki gösterdi. Şahin, ülkeyi suni gündemlerin kıskacına hapsetmeye çalışanlara karşı güçlü bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin'den sert tepki: "Ülkemizi suni gündemlere hapsetmeye çalışanlar bizi karşılarında bulacak"
Yayınlanma:

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, ülkeyi suni gündemlerin kıskacına hapsetmeye çalışanlara karşı güçlü bir duruş sergileyeceklerini vurguladı.

BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA YÖNELİK AYRIMCILIK OLAYLARI

Şahin, başörtüsü nedeniyle maruz kalınan olayları hatırlatarak, Ankara'da bir hakim hakkında başörtüsü nedeniyle ret talebinde bulunulduğunu, Düzce ve İstanbul'da başörtülü kadınların bazı tesisleri kullanmasının engellendiğini belirtti. Ayrıca, olimpiyat madalyalı bir sporcunun başörtülü annesiyle paylaştığı fotoğraf sonrası hakarete uğradığını ve diş hekimliği fakültesi öğrencisi genç bir kadının başörtüsü nedeniyle bir kongreye katılmasının engellendiğini dile getirdi.

PROVOKASYONLARA KARŞI SERT MESAJLAR

Şahin, bu tür olayların son birkaç ayda yaşanan "kin, nefret, düşmanlık ve intikam dolu hadiseler" olduğunu ifade etti. "Bu tür provokasyonlarla toplumun sinir uçlarıyla oynayanlar, kirli emellerine asla ulaşamayacaklar," diyen Şahin, bu girişimlere karşı daha güçlü ve kararlı bir şekilde duracaklarını belirtti.

MİLLETİN İRADESİNE VE DEĞERLERİNE VURGU

Şahin, açıklamasında, Türkiye'nin değerlerine, inançlarına, birliğine ve millet iradesine göz dikenlere karşı net bir duruş sergilediklerini ifade etti. "Biz buradayız. Bu ülkenin öz evladıyız, vatanına sevdalı milyonlarız. Daha kalabalık, daha güçlü, dinamik, heyecanlı ve zindeyiz. Ne şımarıklığa boyun eğeriz ne kışkırtmalara eyvallah ederiz. Kuru gürültüye pabuç bırakmaz, işimizi yarım komayız. Haddini bilmeyene haddini bildiririz." ifadeleriyle, Türkiye’nin birliğini bozmaya yönelik girişimlere izin vermeyeceklerini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.