Erol Tosun

Erol Tosun

İktidarın içi boş tasarruf fantezisi

İktidarın içi boş tasarruf fantezisi

Sevgili anadolugazete.com.tr okuyucularımız; Bilindiği üzere "İthal Maliye Baka(n)mayanı" ile CB yardımcısı ikisi birlikte 100 "Yandaş TV"de canlı yayınla, binlerce yalaka basında hamasi nutuklarla ve manşetlerle büyük tasarruf harekâtı başlattılar.

Şimdi soralım hep bir ağızdan; Kasayı boşaltan sizsiniz, tasarrufu niçin biz yapıyoruz? Yediniz, içtiniz, nas dediniz, nus dediniz, “Nas varken bana, sana ne oluyor?” dediniz. Ülkeyi faiz ve enflasyona boğdurdunuz. Bir gecede Merkez Bankasının 128 milyar dolarını hiç ettirdiniz, şimdi soralım hep bir ağızdan; Kasayı boşaltan sizsiniz, tasarrufu niçin biz yapıyoruz?

Yandaşlara tüyü bitmedik yetimin hakkını peşkeş çektiniz, para bitince tasarrufa geçtiniz.

Zenginlere, yandaşlara vergi affı çıkardınız, fakire fukaraya karaktersizliğe teşvik ihbar hattı kurdunuz, kasa tamtakır olmuş, bütün Baka(n) mayan atanmış emir erleri olarak konuşmalarınıza onun talimatları, emirleri, buyrukları ile başladığınız kişi ise halen "fakirden zengine doğru servet akışı olmuş" diyor. Sanki 22 yıldır başkası iktidardaymış gibi hiç yüz kızarıklığı yaşamadan, mikrofon alıp "servet eşitsizliği en yüksek seviyeye çıktı" diye yüksek perdeden konuşabiliyor!

Dünya bizi kıskanıyordu hani?

Dünya sanayi devi Almanya çatlıyordu hani?

2023'te Lozan bitiyordu, uçacaktık hani?

Şahlanışa geçmiştik hani?

Niye kemer sıktırıyorsunuz?

O zaman sormazlar mı? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu diye?

Hangisi doğru? Uçmak mı batmak mı?

İlinde, ilçesindeki fabrika kapanmasına alkış tutan, millet bahçesine sevinen tabii ki aç kalacaktı, elbette yoksul olacaktı, oldu da daha ne istiyorsunuz? Vatandaşın aç yaşamı kaldı, onu da istiyorsanız kuru can işinize zaten gelmez; çünkü saltanatın devam etmesi için o kuru canlar size “OY” olarak lazım!

"Biz gelince yetim hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz" dediniz, vallahi doğru söylemişsiniz hepsini oturdunuz kendiniz ve şürekâlarınız ile birlikte lüp lüp yerin dibine girmeden bol bol yediniz. Bankalar 3'er, 5'er Araplara satılıyor, Finansbank, Odeabank, Denizbank, Alternatif Bank Araplarda şimdi, sıra Yapıkredi'de, sıra yarın diğer bankalara gelecek. Söyleyin, bankalarını satan ülkenin ekonomisi hiç düzgün olur mu? Daha önceleri de Cumhuriyet'in kazanımlarını sattınız! Birer, ikişer yok ettiniz, satılanları saysak sayfalarca yer tutar.

79 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin borcu 129 milyar dolardı, sizler 79 yılda devlet malı olarak biriktirilmiş, kıyıda köşede ne varsa en küçük metre kare devlet mallarını dahi sattınız. Bu bile yemenize yetmedi. Üzerine ülkenin borcunu da 500 milyar dolara çıkardınız halen doymadınız, doyamadınız! Yediniz patlayıncaya kadar, içtiniz çatlamayıncaya kadar, hesabı da vatandaşa ödettiniz, en az ömrümüz olursa 50 yıl daha ödeyeceğimiz de geride. "İsraf haram" dediniz, kendiniz lüks ve şatafat içerisinde yüzdünüz, halen de yüzüyorsunuz, hani millete hizmetkâr olmaya gelmiştiniz?

A. Niçin ar duygusunu kaybederek 3, 4, 5 yetmedi 40 yerden maaş alıyorsunuz?

B. Kaçak yapı boş tepedeki koruma ordusunun bir tek günlük yani 24 saatlik maliyeti 400 asgari ücrete denk geliyor, yıllığını hesap etmek için mali müşavir ordusu kurmak gerekir, sadece 2 soruya cevap verebilir misiniz?

Hayır, veremezsiniz çünkü söyleyecek yalanınız bitti! Kemerde sıkılacak yer kalmadı. Siz iktidarda olanlar bu nimetlerden haram haram yararlandınız. Ülkemizden çalarak yurt dışına kaçırdığınız paraları getirin, Amerika başta olmak üzere vakıf adı altında hülle ile aldığınız rezidansları, çiftlikleri, arsaları, binaları satın getirin, hazineye iade edin o zaman ülke ekonomisi ayağa kalkar. Uçaklarınızı lüks araç filolarınızı azaltın, saraylarınızı kapatın, bakın ekonomi nasıl düzeliyor görün.

Bunları yapamazsanız çünkü debdebeli yaşama alıştınız, sonradan görmeliğiniz zaten zirvede! Boş tasarruf lakırdısı ile vatandaşı oyalamayın hadi başka kapılara gidin, binin lüks araçlarınıza 180 hız az gelir 280’e zorlayın, haramdan beslenmeyen bu ülkenin demokrasiye, özgürlüklere, eşit hizmete duyarlı insanları ilk odunları 31 Mart’ta attılar. Har başladı yanmaya, odunların daha kalınları çok yakında genel seçimlerde geliyor, alevler daha da yükselecek haberiniz olsun!

Kaçarak kurtulursunuz bizden söylemesi! "Söylemediniz, hatırlatmadınız gafil avlandık" demeyin, haramdan kazandıklarınızı güle oynaya yemeyin, torunlarınızdan da tabii ki öncelikle sizlerden çıksın her Müslüman evladı görsün haramın, yetim hakkı yemenin nasıl çıktığını haram yiyenlere yıllar yılı örnek olarak meydanlarda aylar, yıllarca sergilensin!

Duamız kabul olması dileğiyle, haram yiyenlerin yolu hep dikenlerle dolsun; parası, malı, mülkü olmayanlardan Tasarruf İstemeyin UTANIN

UTANIN UTANIN!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Erol Tosun Arşivi